Du trenger: 1 pk gelé, valgfri farge/smak 3 dl vann en 20x30 cm form
3 egg (små/medium), separarert i plomme og hvite 200 g sukker 3/4 dl vann 125 g hvetemel 3/4 ts bakepulver en langpanne
ca 150-200 g mørk sjokolade to runde pepperkakeformer i forskjellig størrelse
Lag først geléen, den trenger å stå noen timer for å bli helt stiv. Lag den med 3 dl vann istedet for 5 som pakken sier, og hell utover en bakepapirkledd form ca 20x30 cm. Settes kjølig.
Lag bunnen: Sett ovnen på 180 C, dekk langpannen med bakepapir. Ha eggeplommer og sukker i en bolle (gjerne bollen til en kjøkkenmaskin), visp i 2 minutter. Ha i vannet og visp i ca 10 minutter, eller til blandingen er nokså "fast" og kremete. Sikt over mel og bakepulver og vend forsiktig inn med en slikkepott. I en ren bolle, visp eggehvitene til de er blitt stive (men ikke "tørre"). Vend dem forsiktig inn i røren. Ha over i formen (det blir et tynt lag) og jevn til overflaten som best du kan, stek i ovnen i ca 15-20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sett til avkjøling. (Framgangsmåte forts. lenger ned.)
You'll need: 1 pkt jell-o, your favourite flavour/colour 300 ml water a 20x30 cm baking tin, lined with baking paper
3 medium eggs, separated 200 grams sugar 75 ml water 125 grams plain flour 3/4 tsp baking powder large baking tin, approx. 35x40 cm, or a baking tray
150-200 grams dark chocolate two different sized cookie cutters, round
First, make the jell-o, it needs some time to firm up. Use 300 ml water only when you make it, and pour into the lined tin. Place in the fridge to set.
Make the base: Preheat oven to 180 C, line your large tin/baking tray with baking paper. Place the egg yolks and sugar into a bowl (preferably the bowl of an electric food mixer), and whisk for 2 minutes. Add the water and whisk for another 10 minutes, or until the mixture is creamy and quite firm. Sift in the flour and baking powder and fold in gently with a spatula or metal spoon. In a clean bowl, beat the egg whites until they just hold stiff peaks, then fold them gently into the flour mixture. Scrape into the tin/tray (it will only make a thin layer), smooth the surface and bake in the oven for about 15-20 minutes, or until cooked through (firm to the touch). Allow to cool.
(Cont. below.) |
Dette skal definitivt utprøvast, Maria:o) Elskar jaffacakes...og desse såg himmelske ut!!
SvarSlettGreat idea Maria!
SvarSlettTakk, Line! Håper du prøver :-D
SvarSlettAnna - considering your competence you'll make better looking ones that these! :-)
Herlig! De ser virkelig gode ut!!
SvarSlettTusen takk for det, Ina! :)
SvarSlettThere's no butter so it's a light recipe ;-) I love them too, I should give them a go, yours look delish!
SvarSlettThanks Julie! I chose a butter-free sponge base to make the Jaffas as light as possible ;-)
SvarSlettMaria
wow dette skal jeg prøve, jeg eeelsker jaffa cakes ;)
SvarSlettSamme her, Kine! Det var min elsk for Jaffa Cakes som gjorde at jeg fant på å lage mine egne ;-p
SvarSlettMaria