lørdag 7. mai 2011

Salat med vannmelon og feta
(Watermelon and feta salad)

Dette er en av mine absolutt favoritt-salater. Den har blitt laget mange ganger hvert sommerhalvår siden 2003; året jeg fikk Nigella Lawsons sommerbok. Dette er også en av få salater som blir "godtatt" som middag (!), rett og slett fordi den er så utrolig god. Salt feta, søt melon, syrlig lime. Og ikke nok med det, siden salaten inneholder mye bladpersille får man i seg gode mengder jern (dobbelt så mye som det er i spinat), antioksidanter, folat,
K-vitamin og C-vitamin (tre ganger så mye som det er i appelsiner), bare for å nevne noe. Slå den du; fantastisk smak - OG helsegevinst!
Mengdene i ingrediens-listen er tilpasset min smak, men du kan jo redusere og legge til her og der som det passer deg og din smak.

This is one of my absolute favourite salads. I have made it regularly since 2003; the year I got Nigella Lawsons summer cookbook. It's "accepted" as dinner (!), simply because it sooo good. Salty feta, sweet watermelon, sour(ish) lime.
And if that wasn't enough, it contains a lot of parsley which gives you plenty of iron (twice as much as you'll get from spinach), antioxidants, folic acid, vitamin K and vitamin C (three times as much as you'll get from oranges), just to mention some of the goodness included. How's that for a salad; amazing taste - AND good for you!
The amounts mentioned in the list of ingredients are adjusted to suit my personal taste, but feel free to reduce or add here and there as it suits yours.


Du trenger:
(ca 4 personer)
1/2 liten rødløk, skåret i tynne halvmåner
juice fra 2 lime
1 stor bunt bladpersille (mye billigere i innvandrerforretninger!)
ca 750g -1 kg søt og god vannmelon, skåret i munnfullstore biter
150 g fetaost, skåret i terninger
1 håndfull mynteblader, hakket
50 g svarte oliven, uten sten
valgfritt: nykvernet svart pepper

Legg løken i en bolle sammen med limesaft. Sett til side, må helst stå minimum 15 min. (Dette kan godt gjøres en stund i forveien, da blir smaken av løken mye mildere.)
Fordel persillebladene på tallerkener eller ha i en salatbolle, bland inn melon- og fetabiter, og oliven.
Fordel rødløken, og tøm over den nå purpur-fargede limejuicen.
Dryss over den hakkede mynten, og litt nykvernet svart pepper om du vil.

 

You'll need:
(about 4 servings)
1/2 small red onion, cut into thin half moons
juice of 2 limes
1 (quite large) bunch flat-leaf parsley
750grams - 1 kilo ripe, sweet watermelon, cut into bite-size chunks
150 grams feta cheese, diced
1 handful fresh mint, leaves picked, chopped
50 grams black olives
optional: freshly ground black pepper

Place the onion into a small bowl with the lime juice. Set aside, preferably for 15 minutes or more. (It can be done in advance, this will make the onion taste milder.)
Put the parsley onto plates, or a salad bowl, add the melon, feta and olives, toss to mix.
Add the red onion, and drizzle over the (now purple) lime juice.
Sprinkle over the chopped mint, and some freshly ground black pepper, if you like.

6 kommentarer:

  1. Thanks for the reminder! Now just need to find a decent watermelon!

    SvarSlett
  2. Dette så nydelig ut :) Må prøves til uken! Forresten har du en veldig flott blogg som jeg stadig er innom!

    Ha en flott dag!

    Camilla

    SvarSlett
  3. Anna - I know, a decent watermelon is needed here :)

    Camilla - tusen takk for veldig hyggelig kommentar :)

    SvarSlett
  4. Hei. har vært inne ett par ganger og sett på bloggen din:) Takk for at du deler så mange hærlige oppskrifter:)

    SvarSlett
  5. Det å herlig ut, en skikkelig sommersalat :o)

    SvarSlett
  6. Kathrine og Katrine - tusen takk for det :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...