onsdag 25. mai 2011

Rosa pannekaker (Pink pancakes)

Hvis du husker mine grønne Skipper'n-pannekaker, så kommer nå den litt mer feminine varianten. Mine barn er ikke akkurat storspisere når det gjelder grønnsaker, så en mor må ty til drastiske tiltak for at de ikke skal bygge opp kroppene sine på bare brød og pasta.
Rødbeter er etter min mening en sterkt undervurdert grønnsak - ikke bare er den billig og lett å få tak i, den er også søt, sunn, anvendelig, og lett å tilberede. Spiser du denne lilla knollen så får du i deg store mengder antioksidanter, kostfiber, kalium, B-vitaminet folat, og en rekke vitaminer og mineraler (kilde: bama.no).
Oppskiften her virker nok litt vel omfattende for de fleste en vanlig ukedag, men hvis du lager flere rødbeter i samme slengen kan du fryse ned puréen i porsjoner (bruk små plastposer). En tur i fryseren og vips har du rosa pannekaker på 1-2-3.

You may remember my Green Popeye pancakes, this is the girls' variant. My children are such lousy vegetable eaters, so a mom has to do some drastic moves to add some veggies to their bread and pasta "diets".
In my opinion beetroot is a very underrated vegetable - not only is is cheap and easy to get hold of, it's also sweet, healthy, versatile, and easy to prepare. If you eat this purple little root, you'll provide lots of goodness and health for your body; antioxidants, fibre, potassium, folic acid, and a decent range of vitamins and minerals.
This recipe may come across as a bit too demanding for a weekday, but if you cook several beets at the same time you can freeze the purée, just make little portions using small plastic bags. Just open up your freezer and you'll have pink pancakes in no time.


Du trenger:
(ca 12 pannekaker)
4 dl melk
4 egg
½ ts salt
ca 150 g fint, sammalt hvetemel (eller bruk en blanding av grovt og fint hvetemel)
1 middels stor rødbete


You'll need:
(about 12 pancakes)
400 ml milk
4 eggs
½ tsp salt
about 150 grams wholewheat flour (or se a mixture of plain and wholewheat)
1 medium beetroot

 

Pakk rødbeten(e) inn i aluminiumsfolie, sett i ovnen på 175 C i ca 1 time, eller til de er møre (test som du ville gjort når man koker poteter; stikk inn noe spisst.)
Wrap the beetroot in foil, place in the oven (175 C) for about an hour, or until tender.
Skrell rødbeten(e) med en kniv og skjær den i biter. (Her er det veldig lurt å ha på seg plasthansker..)

Peel the beetroot using a knife, then cut into chunks. (I highly recommend using disposable vinyl gloves for this...)

Putt alle bitene i en blender eller food processor, kjør på til du får en jevn rødlilla puré.

Place the chunks into a blender or food processor, whizz until the  beetroot is a smooth puré.


Så kan du lage røren:
Ha egg og melk i en bolle, visp godt, deretter ha i salt og mel og
visp igjen.
Ha i rødbetepuréen og bland godt.
(Her kan det hende at du synes røren er litt for tynn eller litt for tykk, justér med mer melk eller mel.)
Varm en stekepanne med littegrann smør i, ha i en øse med røre og beveg pannen slik at røren fordeler seg i et tynt lag. Når det begynner å bli tørt på overflaten kan du snu pannekaken.
Stek resten av røren.
(Jeg bruker to stekepanner samtidig for at det skal gå litt fortere...)

Now make the batter:
Place the eggs and milk into a large bowl, whisk a little, then add the salt and flour and whisk again.
Add the beetroot puré and mix well.
(You may think that the batter is too thin or too thick here, adjust with more milk or flour.)
Heat a frying pan with a small knob of butter, ladle in some batter and swirl the pan until everything evens out into a thin layer. When the surface starts to dry, turn the pancake over.
Make pancakes from the rest of the batter.
(I use two frying pans to speed up the process...)

Nytes med enten syltetøy, sukker, bacon, eller hva du måtte foretrekke...:)

Enjoy with jam, a sprinkling of sugar, bacon, or whatever you prefer... :)


(Jeg laget også en "lappe-variant" av disse her om dagen, altså som små, amerikanske pannekaker, oppskriften kommer i nærmeste framtid ;)

(I also made pink/green American pancakes, baby-size, the other day. Watch this space for the recipe ;) 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...