Du trenger: (20-25 kjøttboller) 500 g kjøttdeig (for best resultat, bruk halvparten kjøttdeig av svin) 1 liten løk 2 fedd hvitløk 2 skiver loff (eller 1/2 liten baguett), uten skorper (må gjerne være daggammel) ca 2 dl melk 1 egg 2 ss hakket bladpersille 1 1/2 ts salt 1-2 ts paprikakrydder (hot eller mild, etter smak) 1 ts malt spisskummen 1 stekebrett med bakepapir
You'll need: (20-25 meatballs) 500 grams minced meat (for the best result, use half minced pork) 1 small onion 2 garlic cloves 2 slices white bread (or 1/2 small baguette), crusts cut off about 200 ml milk 1 egg 2 tbsp chopped flat-leaf parsley 1 1/2 tsp salt 1-2 tsp paprika (hot or sweet, as you wish) 1 tsp ground cumin 1 baking tray lined with baking paper
Sett ovnen på 200 C. Skrell løken og kjør den + hvitløksfedd i en food processor til den er finhakket (eller finhakk for hånd). Stekes i en stekepanne med litt olje, middels varme, ca 5 minutter.
Preheat oven to 200 C. Peel the onion and whizz in a food processor with the garlic until finely chopped (or chop finely using a knife). In a frying pan, fry with a little oil on medium heat for about 5 minutes. |
Oooh, I've not had meatballs for aaages! You've got me craving them now...
SvarSlettHei Maria, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg
SvarSlettKjempe godt! Disse var ganske like min albondigas oppskrift som jeg er svært glad i å lage:)
SvarSlett