tirsdag 8. mars 2011

Butterdeigsterte med rødløk og chèvre (Red onion and goat's cheese tart)

(Scroll for English)



Denne terten er super til lunch sammen med en grønn salat, eller delt i mindre biter servert som en forrett. Her finnes smakskombinasjoner og teksturer som utfyller hverandre; sprø terte, mykt fyll - salt ost, søt løk. Den smaker faktisk godt kald dagen etter også, om det skulle bli noe igjen :)

This tart is great for lunch with a green salad, or sliced and served as a starter. You'll find flavour combinations and textures that compliment each other; crisp tart, soft filling - salty cheese, sweet onions. It's actually great the next day, too, should there be any left :)


Du trenger:
(ca 4-6 personer, avhengig av om det er forrett eller et måltid i seg selv)
en skvett olivenolje
3 store rødløk (ca 750 g)
1 ss brunt sukker
2 ss balsamicoeddik
1/2 ts salt (1 ts hvis du bruker flaksalt)
350 g butterdeig (ca 4 plater, om du bruker Findus-varianten)
200 g chèvre (hvit geitost, gjerne den myke varianten. Jeg bruker denne fra Haukeli)
1-2 ss frisk oregano


You'll need:
(serves about 4-6 people, depending on whether it's a starter or a meal in itself)
splash olive oil
3 large red onions (about 750 grams)
1 tbsp brown sugar
2 tbsp balsamico vinegar
1/2 ts table salt (or 1 tsp flaked salt)
350 grams puff pastry
200 grams chèvre/soft goat's cheese
1-2 tbsp fresh oregano leaves


Ha olje og løk i en stor stekepanne eller kasserolle, stek på middels varme i 20 minutter.
Rør litt med jevne mellomrom.
Ha i brunt sukker, balsamico og salt, stek i 5 minutter til, eller til løken er myk og karamellisert.
Slå av plata og sett løken til avkjøling.
I mellomtiden setter du ovnen på 200 C og ta fram to stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut butterdeigen til den blir nokså tynn, bruker du butterdeigsplater burde de bli bortimot dobbel størrelse. Velg om du vil lage flere små eller én stor terte, lager du én stor trenger du bare ett stekebrett.
Legg butterdeigen på stekeplaten(e).
Skjær en stripe rundt butterdeigen, ca 1 cm fra kanten, men ikke skjær helt gjennom:

Place the oil and onion in a large pan over medium heat, cook for 20 minutes, stirring occasionally.
Add the sugar, balsamico and salt, and cook for another 5 minutes, or until the onion is soft and caramelised.
Remove from the heat and set aside to cool.
Meanwhile, preheat oven to 200 C and line two baking trays with baking paper.
Roll out the pastry until quite thin (as you would if making gingerbread cookies). Make one large or 4-6 smaller tarts, if making one large you'll only need one baking tray.
Place the pastry on the lined tray(s).
Score a 1 cm border around the edge of the pastry, taking care not to cut all the way through:



Spre utover løken og sett i ovnen i 10 minutter.
Bryt osten opp i biter og legg utover løkfyllet, og sett i ovnen i 10 minutter til.
Dryss over oreganoblader, og nyt :)

Spread the onion over the base and place in the oven for 10 minutes.
Crumble the cheese over the onion filling, then return to the oven for a further 10 minutes.
Scatter with oregano leaves, and enjoy :)

5 kommentarer:

  1. Yum! Looks so good. And simple too!

    SvarSlett
  2. Thanks Anna, it's very good indeed! :)

    SvarSlett
  3. Hej, Maria!
    Jag uppskattar din blogg väldigt mycket! nu har jag lagt den på favoritlistan på min hemsida: www.panno.se Tack för alla goda smakbitar! :-) MVH

    SvarSlett
  4. Hei Maria!
    Takk for mange flotte oppskrifter. Går det greit å lage butterdeigsterten dagen før den skal serveres, for så og varme den opp før servering? Mvh Hanne :)

    SvarSlett
  5. Hei Hanne, det går helt fint så lenge du ikke varmer den opp i micron, da blir den slapp og seig. Varmluft gjør den som ny igjen :)
    Lykke til! Hilsen Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...