fredag 31. mai 2013

Soyalaks med rødløk, squash og gulrot


I det siste har det blitt langt mellom hver middagsrett her på bloggen, årsaken er ganske enkel. Når det er middagstid hos Casa Maria så er det temmelig kaotisk; både egne barn og gjeste-barn løper rundt, plutselig dukker det opp noe som gjør at måltidet må utsettes eller framskyndes, og for å si det rett ut så er det ikke alltid spesielt populært at mamma skal ta bilder av maten før vi begynner å spise... t
ålmodighet er en dyd. I mellomtiden da kan jeg være sikker på at noen må på do, velter glasset sitt, klyper broren sin som skriker og løper på rommet sitt, osv. Da tar det lang tid å samle troppene igjen, til tross for at jeg prøver å gjøre unna photo shoot'en raskt for nettopp å unngå ovennevnte, og da er maten kald før vi atter er samlet rundt bordet. Så: derfor blir det litt lengre mellom middagstipsene her, men jeg håper at det kan ta seg opp litt igjen etterhvert som det blir ferie og (forhåpentligvis) roligere dager. For ikke å snakke om voksenmåltider... sukk.
Nå er forklaringen ferdig, og jeg kan avslutte med å anbefale denne lakseretten - fort gjort og mye smak :)


Du trenger:
(2 porsjoner)
2 ss soyasaus
1 ts toasted sesame oil
1 ts honning
2 laksebiter, ca 125 g hver (uten skinn og bein)
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
1/2 rødløk, i tynne halvmåner
1 stor gulrot, i tynne remser (bruk potetskrelleren)
1/2 squash, i tynne remser (bruk potetskrelleren)
en håndfull spinatblader (babyspinat)
ris, til servering

Rør sammen soyasaus, sesamolje og honning i en skål, legg i laksebitene og vend dem litt rundt i blandingen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet en times tid eller over natten.
Stek laksen (inkludert marinaden) i en non-stick stekepanne på middels varme, ca 6-8 minutter litt avhengig av tykkelsen.
Varm olivenolje i en stekepanne eller wok, ha i hvitløk, rødløk, gulrot og squash og stek dette i 2-3 minutter til det mykner litt. Tilsett spinat (og gjerne en liten skvett soyasaus) og stek noen sekunder til spinatbladene har falt sammen.
Servér så fort laks og grønnsaker er klare, gjerne sammen med litt ris. (Hvis du vil ha litt ekstra eksotisk spiss på risen kan du bytte ut halvparten av kokevannet med kokosmelk.)
God middag!


2 kommentarer:

  1. Jeg lagde denne retten for noen dager siden, og jeg får vann i munnen bare av å tenke på den... :-D Utrolig godt!!! Kjempefin blogg du har, har allerede prøvd ut flere oppskrifter med stort hell. Keep up the good work! :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Eva, det var veldig hyggelig å høre! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...