torsdag 27. januar 2011

Laks med cashews og søt chili (Sweet chili and cashew salmon)

(Scroll for English)



Verdens enkleste laksemiddag; lages på 5 minutter og ordner seg selv i ovnen i 15 minutter etterpå. Fisken får her en crunchy topping med masse god smak - vi likte denne så godt at jeg laget den to ganger på samme uke! Oppskriften er min variasjon av en jeg fant i denne svenske boken som jeg også refererte til her, da jeg klaget min nød om barna mine som er så dårlige til å spise middag.
Du kan gjøre denne litt "voksnere" ved å tilsette ekstra hakket chilli eller litt Tabasco.

Easiest salmon dish in the world; put together in 5 minutes, then cooks itself in the oven for 15 minutes. The fish gets a crunchy topping with loads of flavour – we actually liked this so much I made the same dish twice in one week! The recipe is my variation of one I found in this Swedish book which I also referred to in this post, where I complained about my children who are such fussy eaters.
You could make this a bit more "grown-up" by adding extra chopped chilli or a little Tabasco.


Du trenger:
(4 personer)
4 laksefilet'er (hver ca 125-150 gram)
salt
50 gram smør
½ dl brødrasp eller Panko
2 dl cashewnøtter, grovhakket
2 ss sweet chili saus
1 hvitløksfedd, presset
skall og juice fra 1 lime
(evt. litt finhakket chilli eller noen dråper Tabasco-saus)

Sett ovnen på 220 C.
Legg fisken i en ildfast form og salte litt.
Smelt smøret og rør inn brødrasp/Panko, hakkede nøtter, sweet chili saus, hvitløk, revet skall og saften fra limefrukten.
Fordel denne blandingen over fiskefilet'ene.
Sett i ovnen i 20 minutter, toppingen skal bli litt gylden.
Servér med ris eller potetmos, og kanskje litt salat.


You'll need:
(4 people)
2 salmon fillets (approx. 125-150 grams each)
salt
50 grams butter
50 ml (about ¼ cup) dried breadcrumbs or Panko
200 ml (about 1 cup) cashews, roughly chopped
2 tbsp sweet chili sauce
1 garlic clove
zest and juice from 1 lime

(optional: red chilli, finely chopped, or a few drops Tabasco sauce)

Preheat your oven: 220 C/ 430 F.
Place the fish fillets in an ovenproof dish, season with salt.
Melt the butter and mix in the breadcrumbs/Panko, chopped nuts, sweet chili sauce, garlic, zest and juice from the lime.
Spread this mixture on top of the fish.
Place in the preheated oven for about 20 minutes, the topping should be slightly bronzed.
Serve with rice or mashed potatoes, and maybe some salad.


11 kommentarer:

  1. Kjære Maria, denne høres utrolig god ut, og skal testes i løpet av uken! Akuratt hva jeg trenger: oppskrift på fisk som er enkel, og som kanskje jeg kan få i alle barna (for øyeblikket er det bare en av tre som spiser laks), men som samtidig er spennende for oss voksne! Er litt lei av fiskeboller og fiskegrateng... :-) Anne.

    SvarSlett
  2. Mmm, må prøves! Er det salte cashews eller usaltede?

    SvarSlett
  3. Anne - så på bloggen din at det ble fiskeboller likevel, hehe ;) Håper mor får som hun vil i helgen så du får smake denne retten også ;)

    Tine - jeg brukte usaltede cashews siden det var det jeg hadde i huset, men da saltet jeg fisken litt ekstra. Bruker du saltede nøtter trenger du nok bare litt salt i tillegg :)

    SvarSlett
  4. Mmm, veldig bra! Til og med kjæresten min som ikke liker fisk, syntes toppingen skjulte fiskesmaken veldig bra ;) Takk for tipset! Håper det er greit jeg legger en link på bloggen min.

    SvarSlett
  5. Selvsagt er det greit Cathie :) Så bra at dere likte den, mannen min kom med omtrent samme kommentar som kjæresten din ;)

    SvarSlett
  6. Denne var utrolig god, takk for oppskrift! Den syrlige toppingen passet perfekt til den feite laksen. Kommer til å bli laget mange ganger hos oss. Ramlet innom her fra Google da jeg lette etter en god lakseoppskrift, nå må jeg utforske resten av bloggen!

    SvarSlett
  7. Hei Siena, og takk for koselig kommentar! Ja denne lakseretten er en av mine absolutte middagsfavoritter, toppingen er syrlig som du selv sier, også syns jeg cashewnøttene gir litt tyggemotstand og "crønsj" :)
    Håper du titter innom i blant!
    Maria :)

    SvarSlett
  8. Må nevne at denne har blitt en stor middagsfavoritt hjemme hos oss:) Tusen takk for den kjekke bloggen din Maria!:)

    SvarSlett
  9. Hei Kjersti, så hyggelig å høre! Dette er kanskje en av rettene på bloggen min som jeg lager oftest selv, utrolig enkel og god :)
    Maria

    SvarSlett
  10. Kjempegod oppskrift som eg foreslår til alle som ikkje liker så godt fisk. Faller alltid i smak:) Vi lager den hele tiden, og har til og med hatt den som lørdagskos!! Det hadde eg aldri trodd;)
    Veldig inspirerende blogg!

    SvarSlett
  11. Hei Bente, og takk for veldig hyggelige ord! Dette er en favoritt hjemme hos meg også, jeg lager den ganske ofte! Lykke til videre med kokkeleringen :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...