mandag 8. august 2011

Whoopie pies med sitron
(Lemon whoopie pies)



Tid for en ny whoopie. Etter å ha prøvd meg på flere sjokoladevarianter fikk jeg lyst på noe litt friskere, og jeg eksperimenterte meg fram til denne med sitronsmak. Småguttene har nok fortsatt en knapp på en av de brune, men for min egen del er nok dette den hittil beste whoopie pie'en. 
For de av dere som ikke kjenner til disse "småkakene" (eller denne bloggen), se her for tidligere innlegg/oppskrifter. En whoopie er strengt tatt to (nokså) myke kaker som er satt sammen med et deilig fyll, og jeg blir påminnet om den Seinfeldt-episoden hvor Kramer vil starte muffinsutsalg. Alle vil bare ha toppen av muffinsen, og derfor skal han lage og selge bare toppene - butikken hans blir kalt "Top of the muffin - to you!" En whoopie pie er jo faktisk egentlig to muffin-topper med glasur, altså det beste av det beste!


Time for another whoopie. I have tried several chocolate varieties and this time I wanted something a little more fresh, so after some experimenting I ended up with this lemon whoopie. My little boys still prefer chocolate, but personally this is the best one so far.
For those of you who are new to whoopies (or to this blog), check out my previous posts/recipes here. A whoopie pie consists of two soft(ish) sponge cakes, sandwiched together with a sweet filling. I remember that Seinfeldt episode where Kramer wants to start a muffin shop... Everyone wants the top of the muffin, hence his shop is called "Top of the muffin - to you!" No stumps, that is. A whoopie is basically two muffin tops with icing; the best of the best!



Du trenger:
(ca 10-12 whoopie pies)
120 g smør, mykt/romtemperert
200g sukker
1 egg
1 1/4 dl yoghurt naturell
revet skall av 1 stor sitron
350 g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
2 ss sitronsaft


Fyll:
80 g smør, mykt/romtemperert
110 g (1/2 glass) Marshmallow Fluff (fåes kjøpt i velassorterte matforretninger, og finnes også hos kakeboksen.no. Husk at du får 10% rabatt på hele bestillingen din der om du oppgir kode "marias-saltogsott".)
1 1/2 ss sitronsaft
300 g melis




You'll need:
(10-12 whoopies)
120 grams butter, softened
200 grams sugar
1 egg
125 ml natural yoghurt
grated zest from 1 large lemon
350 grams plain flour
1/2 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp baking powder
2 tbsp lemon juice


Filling:
80 grams butter, softened
110 grams (1/2 jar) Marshmallow Fluff
1 1/2 tbsp lemon juice
300 grams icing sugar




Sett ovnen på 170 C, gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha smør og sukker i en stor bolle og visp med en håndmixer el.l. til det er lyst og luftig.
Ha i egg og mix grundig, deretter ha i yoghurt og revet sitronskall og mix igjen.
Sikt mel, natron og bakepulver over i en bolle. Tilsett dette gradvis til røra mens du fortsatt visper, så til slutt ha i sitronsaft og visp til den også er blandet inn.
Sett røren i kjøleskapet i en halvtime, dette for at den skal bli litt stivere.
Ha spiseskjestore klatter på bakebrettene, det skal bli ca 20 (+) klatter tilsammen. (Hvis du syns de blir ujevne, ha kaldt vann på fingrene og form dem litt slik at de blir runde og fine.)
Sett i ovnen i ca 10 minutter, avkjøles så på en rist.




Preheat oven to 170 C, line two baking trays with baking paper.
Put the butter and sugar in a large bowl, then beat until light and fluffy using an electric whisk or so.
Add the egg and beat thoroughly, then add the yoghurt and grated lemon zest and beat again.
Sift together the flour, bicarb and baking powder and add to the batter gradually, whilst still beating. Then add the lemon juice and mix in.
Now place the batter into the fridge for half an hour to set slightly.

Spoon the batter on to the trays, making about 20 alltogether. (If you think they look a little too uneven, use wet hands to make the mounds a little smoother.)
Bake in the preheated oven for about 10 minutes, then transfer to a wire rack to cool.



Fyllet:
Visp sammen mykt smør og melis til det blir lyst og luftig, deretter ha i Fluff og sitronsaft og visp igjen.
La fyllet stå litt i kjøleskapet før du begynner å fylle kakene (ca halvtime). Bruk enten en sprøytepose eller en kniv/spatel, og ha ca 1 ss fyll på halvparten av kakebunnene (flat side opp):


Filling:
Whisk together the soft butter and the icing sugar until pale and fluffy, then add Fluff and lemon juice and whisk again. 
Put the filling in the fridge for a little while (half and hour or so). Then, using a piping bag or a knife, add about 1 tbsp filling onto half of the sponges (flat side up):



Sett en av de andre bunnene på toppen (flat side ned) og klem forsiktig sammen:


Sandwich another sponge on top (flat side down):



Ta-daaah!






2 kommentarer:

  1. So Maria, are they soft like cake then? EmmCee at our blog has made them, but I've still not ever even see one 'in person':) Oh, but how I want to! I wouldn't know which to choose from your selection - lol one of each maybe???:P

    SvarSlett
  2. Coby - they are soft, but has that slightly crunchier surface, such as the tops of muffins and cupcakes. They are also more robost and not very likely to fall apart when you put on the filling. Perfect for children's hands; no touchable frosting to be smeared onto clothes or sofas ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...