onsdag 17. august 2011

Kantareller på brød
(Chanterelle open sandwich)


Jeg er en av de få jeg kjenner som er glad for at høsten er på vei, den har alltid min favorittårstid. Frisk, klar luft, passe temperatur til verken å fryse eller svette i, og for en matelsker så er jo det meste som naturen har å by på i sin høytid nå.
Men jeg skal være helt ærlig - jeg er ikke den som løper ut i skogen først for å plukke sopp... Bildene av kantarellfangsten her er for det meste plukket av min snille svigermor da vi var der på besøk for litt siden, mens kantarellene på smørbrødet kjøpte jeg på butikken i dag, hehe.
Dette den beste måten å spise sopp på, synes jeg, hvis man ser bort fra stekte kantareller som tilbehør til en god biff (nam!).
Jeg vet at det å velge hvitt brød er veldig politisk ukorrekt, men til akkurat denne "retten" synes jeg hvitt brød er best. Men for all del, gjør som du ønsker ;)

I love the fact that autumn is here; autumn has always been my favourite time of year. Fresh, crisp air, the temperatures are neither too hot nor too cold, and for me, who is a food lover, this is the time when "everything" is in season.
But I have to be honest - I'm not to be found in the woods, picking mushrooms... The photos of the freshly picked chanterelles are taken at my in-laws' place, my mother-in-law picked most of them when we were there a while ago, but the chanterelles in the sandwich pics are from my local shop, heehee.
I know that choosing white bread is very politically incorrect, but in this "dish" I think white bread is best. But, by all means, do as you wish ;)


Du trenger:
(1 person)
1 ss smør
1 hvitløksfedd
ca 100 g kantareller, renset og delt i to eller fire
salt og svart pepper
en liten skvett Marsala eller sherry (valgfritt)
2 ss rømme
en kvast bladpersille, hakket
1 skive godt lyst brød (har du bare daggammelt brød så gi gjerne skiva en tur i brødristeren)


You'll need:
(serves 1)
1 tbsp butter
1 garlic clove
about 100 grams chanterelles, cleaned and halved or quartered
salt and black pepper
splash Marsala or sherry (optional)
2 tbsp sour cream
1 sprig flatleaf parsley, leaves picked and chopped

1 slice good white bread (you could toast it if you prefer)



Jeg dro turen ned til byen for å kjøpe dette fantastiske brødet hos With Bakeri & Kaffe, et nyåpnet bakeri her i Tønsberg. Jeg er overlykkelig over å ha fått dette tilskuddet til byen "min"!
Dette er et surdeigsbrød bakt på durumhvete, og det er aldeles nydelig:

I went to town to get this beautiful loaf of bread at With Bakeri & Kaffe (With Bakery & Coffee), recently opened here in Tønsberg. I'm thrilled to finally have a proper bakery in "my" town!
This is a sourdough bread made from durum wheat:


Framgangsmåte:
Smelt smøret i en stekepanne på middels varme.
Trykk hvitløksfeddet litt ned med flatsiden på kniven slik at det får "åpnet seg" litt. Legg det i pannen med smøret. Ha også i kantarellene og litt salt.
La dette steke litt i 4-5 minutter, ha deretter i en liten skvett Marsala eller sherry, om du bruker det.
Krydre godt med nymalt svart pepper, og rør inn rømme.
Når rømmen er "smeltet" og gjennomvarm, ta ut hvitløksfeddet (kastes) og ha kantarellblandingen over brødskiva.
Dryss over litt hakket persille, og nyt "skogens gull".

How-to:
Melt the butter in a frying pan, medium heat.
Bruise the garlic clove (using the flat side of your knife) and add it to the pan.
Throw in the chanterelles as well, and some salt.
Cook for about 4-5 minutes, then add a little splash of Marsala or sherry, if using.
Add some freshly ground black pepper, and stir in the sour cream.
When the sour cream is "melted" and warmed through, discard the garlic clove.
Put the slice of bread on a plate and pour over the mushrooms.
Sprinkle over some chopped parsley, and enjoy "the gold of the woods".













4 kommentarer:

  1. Ina - "mushrooms on toast" er en kjempeklassiker! :) Men med siden jeg hadde så ferskt og godt brød var det for galt å lage toast av det syntes jeg.. ;)

    SvarSlett
  2. Hei Maria! Takk for hyggelig omtale og flott bilde av brødet fra oss! Veldig stas at du liker byens nye bakeri :) Kjersti

    SvarSlett
  3. Kjersti - det er jeg som skal takke! Det er så bra at noen har "guts" til å starte et bakeri av den kaliberen! Vi sees snart igjen :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...