torsdag 20. oktober 2011

Halloween Cupcakes



Jeg er nok ikke Halloween-feiringens største fan... Barna som kommer og ringer på i Skrik-masker og bare står der og måper, venter seg mengder av godteri uten å ha gjort noen verdens ting... Skulle ønsket meg noen småttiser på døra som så ut til å ha gjort seg litt flid med utkledningen, og som i tillegg spanderer på seg et smil og litt sjarm! Ja da skal de få godteri og godvilje så det holder.
Men jeg elsker jo søtsaker så jeg får i hvertfall en unnskyldning til å lage disse fudgy sjokolademuffinsene, og spindelvevseffekten er mye enklere å få til enn det ser ut som! Med disse søte nytelsene er alt Halloween-styret verdt det ;-)

I'm not a big fan of Halloween, which is a fairly recent "tradition" in this country. The kids come here wearing their Scream masks, then they're just standing there, gaping, expecting loads of candy coming their way. I hope this year I'll see kids who have put some thought into their costumes, and who will also give me a smile and a bit of charm! They'll be given candy enough to keep going for a while.
But I love everything sweet, and now I have the excuse to make these fudgy chocolate cupcakes. The cobweb effect is a lot easier than it looks! For me, these make Halloween worth it ;-)


Du trenger:
50 g mørk sjokolade, hakket
85 g smør
1 ss melk eller kaffe
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
75 g lyst brunt sukker
50 g "vanlig" sukker
1 stort egg
1,5 dl (ca halvt beger) crème fraîche eller rømme
Glasur: 100 g mørk sjokolade og 50 g hvit sjokolade, hakket

You'll need:
50 grams chocolate, chopped
85 grams butter
1 tbsp milk or coffee
200 g plain flour
2 tsp baking powder
75 grams soft light brown sugar
50 grams caster sugar
1 large egg
150 ml crème fraîche or sour cream
Cobweb decorations: 100 grams dark chocolate and 50 grams white chocolate, chopped


Sett ovnen på 175 C.
Gjør klar et muffinsbrett med papirformer.
Ha sjokolade, smør og melk/kaffe i en bolle som tåler microovn og smelt dette til det kan røres sammen til en jevn "røre". Evt. smelt over vannbad. Sett til side mens du gjør resten.
Bland sammen mel, bakepulver og begge typer sukker i en stor bolle.
Visp lett sammen egget og rømmen (bruk f.eks en gaffel til dette), og tøm over melblandingen. Rør til dette er akkurat blandet, rør så inn den smeltede sjokoladen. Det er best å bruke en slikepott/skje og bare hånden her, det skal røres så lite som mulig, så hold mixmasteren unna om du kan.
Ha røren over i formene (ca 3/4 fulle), og stek i ovnen i ca 20 minutter. Flyttes over på en rist og avkjøles helt.

Preheat oven to 175 C.
Line a muffin tin with paper cases.
Put the chocolate, butter and milk/coffee into a heatproof bowl and microwave until melted and smooth. (Or set the bowl over a pan of gently simmering water.) Set aside.
Mix the flour, baking powder and both sugars into a large bowl.
Beat the egg a little with the sour cream using a fork or so, then pour this into the flour mixture. Stir until just combined, then stir in the melted chocolate mixture. Use a spatula/spoon and just your hand here, do not overmix, so it's best to leave the electric whisk where it is.
Spoon the mixture into the cases (three quarters full), and bake for about 20 minutes. Remove to a wire rack to cool completely.


Til glasuren:
Smelt den hvite og den mørke sjokoladen hver for seg. Ha et lag mørk sjokolade over et par-tre av muffinsene (bare ta noen om gangen slik at den mørke sjokoladen ikke rekker å stivne før du får laget "spindelvevet"). 
Lag en liten sprøytepose av et stykke bakepapir og ha den hvite sjokoladen oppi. Lag en prikk i midten og deretter rundinger rundt som vist her:

For the topping:
In two separate bowls, melt the white and the dark chocolate. Decorating 2-3 cupcakes at a time, spread with the dark chocolate from the bowl.
Make a piping bag out of greaseproof paper and dollop in the white chocolate. Make a dot in the middle of the cupcake, then pipe concentric circles on top, as showed:


Så bruker du en ren tannpirker eller noe annet spisst og drar den forsiktig fra prikken i midten og ut til kanten. gjør dette med jevne mellomrom rundt overflaten. Gjenta med resten av muffinsene.

Using a toothpick or small skewer, drag from the dot through the circles at regular intervals, all the way to the edge. Repeat with the rest of the cupcakes.


La kakene stå og tørke helt, så kan de legges i en boks og/eller fryses. Men jeg kan røpe at disse smakte veldig godt da sjokoladen enda var halvsmeltet....mmmm.

Leave to set, then store in an airtight container and/or freeze. But I can reveal that these were amazing when the chocolate was still semi soft... mmmm.



(Inspirasjon: www.bbcgoodfood.com.)





14 kommentarer:

  1. Veldig,veldig,veldig søte halloween cupcakes! Håper det kommer mange søte små på døren din i år!!

    SvarSlett
  2. de ble jo kjempeflotte! tusen takk for flott tips :)

    SvarSlett
  3. Kjempeflotte, men det heter muffins!

    SvarSlett
  4. Bra blogg igjen, Maria!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

    SvarSlett
  5. Vanligvis bruker jeg ikke å kommentere på blogger, men disse muffinsene var virkelig stilige, så da måtte jeg bare! Tror nesten jeg skal prøve å lage sånne selv.

    Tusen takk! :)

    SvarSlett
  6. Om nom nom:D Tror jeg må lage sånne til Halloween, selv om kaker og snop må unngås litt til jul:P

    SvarSlett
  7. Oi så mange hyggelige kommentarer! Tusen takk!

    Magne - for en hyggelig overraskelse!

    Anonym - cupcakes eller muffins, gode er de uansett;)

    Maria :)

    SvarSlett
  8. Sånne skal jeg lage! Takk! :D

    SvarSlett
  9. Så utrolig stiligt! Tror jeg må prøve dette selv :)

    SvarSlett
  10. Så artige cupcakes! Imponert over hvordan du får lage spindelvev mønsteret :o)
    Er det mulig at vi kan låne bilder og oppskrift til vår nettside www.sotesaker.no ?
    Vi akrediterer og linker selvsagt til bloggen din.

    Kristin og Therese
    SøteSaker

    SvarSlett
  11. All you have to do is take a cup of flour,
    Add it to the mix.
    Now just take a little something sweet, not sour,
    A bit of salt, just a pinch.

    Baking these treats is such a cinch,
    Add a teaspoon of vanilla,
    Add a little more, and you count to four
    And you never get your fill of…

    Cupcakes, so sweet and tasty.
    Cupcakes, don't be too hasty.
    Cupcakes...cupcakes, cupcakes, CUPCAKES!

    SvarSlett
  12. Tusen takk for alle koselige kommentarer!
    Dikt også :-D

    Kristin og Therese - bare hyggelig om dere vil bruke oppskriften på sotesaker.no, takk for link :-)

    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...