mandag 21. november 2011

Salade de Chèvre Chaud



Fransk klassiker. Jeg kan lett drømme meg bort til en gatecafé i Paris med denne salaten, og for meg er den så mye mer enn en salat. Med bacon og varm chèvre er dette en fullverdig lunch (eller middag, for den delen) for meg. Som med alle andre klassikere finnes det mange varianter av denne, men jeg liker salade de chèvre chaud ("salat med varm chèvre") på denne måten.


A French classic. I can easily day dream and imagine myself on a street café in Paris whilst having this salad, and to me it's more than "just a salad". The bacon and the warm chèvre make this a full-on lunch (and even dinner) for me. As with any classic - there are many variations to consider, but this is the way I like it.



Du trenger:
(2 porsjoner)
ca 1/4 hode friséesalat (to stoore håndfuller), vasket
ca 100 g bacon
1 vårløk, skåret i tynne skiver
4-6 skiver baguette
ca 75 g chèvre (både den smørbare typen og den mer faste blir godt her)


Dressing:
1 ts Dijonsennep
1 1/2 ss rødvinseddik
1 ss olivenolje
litt timian (bare bladene, ca 1 ts)
en klype salt


Sett ovnen på 180 C.
Når ovnen er varm, sett inn baguetteskivene og la dem stå til de begynner å bli litt gyldne, ca 4-5 minutter. Snu skivene, fordel osten/chèvre utover alle og sett dem inn i ovnen igjen til osten er gyllen i kantene.
I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til dressingen.
Ha salaten over i en bolle og hell i. Bland med hendene så dressingen blir godt fordelt. (Det er viktig at salatbladene er helt tørre etter skyllingen her, ellers får du en utvannet og ikke særlig god dressing... en salatslynge er virkelig å anbefale!) Fordel salaten på to fat eller boller.
Stek bacon, la renne av på kjøkkenpapir. Bryt baconet opp i biter over salaten, og dryss over vårløk.
Servér med de varme chèvre-skivene.




You'll need:
(2 servings)
about 1/4 head frisée lettuce, washed
about 100 grams bacon
1 spring onion, finely sliced
4-5 slices baguette
about 75 grams chèvre (both the spreadable/fresh kind and the firmer logs are fine here)



Dressing:
1 tsp Dijon mustard
1 1/2 tbsp red wine vinegar
1 tbsp olive oil
fresh thyme leaves (about 1 tsp)
pinch salt


Preheat the oven to 180 C.
When the oven has reached 180 C, place the baguette slices onto a baking tray. Cook until slightly golden, about 4-5 minutes. Turn the slices over, spread on the cheese, then place in the oven again until golden around the edges.
Meanwhile, mix together all the ingredients for the dressing.
Put the salad leaves into a bowl and pour in the dressing. Toss to until evenly coated. (It's important that the salad leaves are dried after washing, or you'll end up with a watery and not very nice dressing. A salad spinner is highly recommended!)
Divide the salad between two plates. Break up the bacon and sprinkle over the salad, then sprinkle over the spring onion.
Serve with the warm slices of chèvre baguette.


Bon appétit!




4 kommentarer:

  1. nam nam...her gikk tankene til Frankrike...chevre er den beste osten!

    SvarSlett
  2. mmmmm. for en fantastisk salat maria! yummy!!

    Tenkte bare jeg skulle tipse deg om våre lille konkurranse, der du kan vinne et årsabonnement på et matblad ;) http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner-2/3059

    SvarSlett
  3. Superkokken, takk for det, og takk for tipset!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...