mandag 9. januar 2012

Pho nudelsuppe med kylling
(Chicken pho noodle soup)



Rask og enkel hverdagsmiddag kommer her, og jammen er den ikke lett og herlig på smak også. Hvert år når julen er over får jeg veldig lyst på asiatiske smaker, alt fra spicy indisk til aromatisk Thai-mat, og denne forenklede kyllingsuppen fra Vietnam gjør susen. - Og kjører du på med litt ekstra chilli, ingefær og hvitløk så tar du kanskje knekken på vinterforkjølelsen også :-)

Quick and easy weekday supper, and if you can believe it: it's tasty too. Every year when Christmas is over I seem to crave Asian flavours, from spicy Indian to aromatic Thai, and this simplified Vietnamese chicken noodle soup has what I need. - And if you're extra generous with the chilli, ginger and garlic you may get rid of that winter flu, as well :-)


Du trenger:

(2 porsjoner)
ca 3/4 liter kyllingkraft (bruk buljongterning om du vil)
2 ts finhakket fersk ingefær
1/2 fedd hvitløk, presset
2 stjerneanis
1 kyllingbryst, skåret i tynne skiver
100 g nudler
100 g sukkererter, delt i to
1 ss asiatisk fiskesaus (fåes i de fleste dagligvareforretninger, les mer hva bloggkollega [Kjøkkentjeneste] skriver om fiskesaus her)
1 ss soyasaus
juice av 1 lime
1/2-1 rød chili, skåret i skiver (ta ut frøene om du vil)
1-2 vårløk, i strimler eller skiver
en håndfull frisk koriander

Ha kraften i en kasserolle og kok opp, ha i ingefær, hvitløk, stjerneanis, kylling og nudler.
Kokes til nudlene og kyllingen er ferdig, ca 3-5 minutter.
Ha i sukkererter, Thai fiskesaus, soyasaus og lime, rør godt.
Øs over i to suppeskåler og topp med chilli, vårløk og koriander.


You'll need:
about 750 ml chicken stock (from a cube is fine)
2 tsp finely chopped fresh ginger
1/2 crushed garlic clove
2 star anise
2 finely sliced chicken breast
100 grams noodles
100 grams sugar snap peas, sliced
1 tbsp asian fish sauce
1 tbsp soy sauce
juice of 1 lime
1/2-1 red chilli, sliced (remove the seeds first if you want)
1-2 spring onions, sliced or shredded
handful chopped coriander


Put the stock into a pan, bring to the boil and add ginger, garlic, star anise, chicken and the noodles.Cook until the chicien and noodles are done, about 3-4 minutes.
Add the sugar snap peas, fish sauce, soy sauce and lime, stir.
Ladle into two bowls and top with the chopped coriander and spring onion.

7 kommentarer:

  1. Morsomt å lese om phó. Ikke helt slik den blir servert i Vietnam, men hvorfor ikke gjøre en liten vri? Så veldig godt ut! Takk for link, forresten. :-)

    SvarSlett
  2. Hei Ina, jeg har et utall oppskrifter på Pho, dette skulle være en slags enkel hverdags-variant som ikke krevde for mange ingredienser og for mye tid. God var den, i hvert fall :)
    Maria

    SvarSlett
  3. Jeg kjente ikke til pho før jeg fikk det servert i Vietnam, men det er jo genial hverdagsmat - enkelt og godt! Jeg observerte bare at det er overraskende få ingredienser i en autentisk pho, og at det brukes masse energi på å lage en god kraft. (Men dette blir vel litt av den samme diskusjonen som var på tom kha gai-innlegget mitt, hvor det var mange som ikke var fornøyd med ingrediensene jeg hadde i. Det var ikke meningen å være besserwisser, på noen måte, håper du ikke oppfattet det slik. :) )

    SvarSlett
  4. Wonderful Maria, it is exactly the type of thing you want at this time of year for some reason, its very clean and fresh.

    Jan x

    SvarSlett
  5. Thanks, Janet! You could make it with rice noodles instead to avoid the wheat :)
    Maria x

    SvarSlett
  6. Jeg kan især godt lide suppen, og det er perfekt for mig! Jeg har ikke tænkt mig at vente på en influenza for at prøve det. :)

    SvarSlett
  7. Så fint, Marie! Håper du slipper å få influenza, og vel bekomme ;-)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...