mandag 24. september 2012

Eplesorbet


Her kan du gjerne bruke norske epler i sesong, de bruker å være syrlige og det er nemlig slike epler som passer best til denne oppskriften, synes jeg. Alternativt kan man bruke Granny Smith, de fungerer også veldig bra. Velg selv om du vil skrelle eplene, gjør du det får sorbeten er mer "smooth" konsistens, eller la skallet være på for et litt friskere utseende og en smule tyggemotsand :)

Du trenger:
Sukkersirup:
1,5 dl vann
juice av 1/2 sitron
150 g sukker

650 g grønne epler, uten kjerner, skåret i biter
1 dl vann
juice av 1/2 sitron

Først lager du sukkersirupen: kok opp 1,5 dl vann i en kasserolle. Ta kjelen av plata, ha i sitronsaft og sukker og rør til sukkeret er oppløst. La sirupen avkjøles.
Ha eplebiter, 1 dl vann og sitronsaft i en blender eller food processor og kjør maskinen til blandingen er helt most. Hell i sukkersirupen og kjør på til den er godt blandet inn, da ser det omtrent slik ut:


Tøm blandingen over i en ismaskin og følg maskinens bruksanvisning. Sorbet er best når den er nylaget og kan med fordel spises rett fra maskinen, men den kan oppbevares i fryseren i noen dager før den blir "isete".
Dersom du ikke har ismaskin kan blandingen helles over i en plastboks med lokk og settes i fryseren. Ta den opp etter et par timer og skrap rundt i isen med en gaffel, gjenta etter et par timer til. Da blir det er herlig granita istedet :)
2 kommentarer:

  1. Mmmmm, dette skal jeg prøve meg på, dett så skikkelig digg ut:)

    SvarSlett
  2. Gjør det, Liza, det ER digg ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...