mandag 25. februar 2013

Cheesecake brownies


Her kommer en skikkelig lekkerbisken for deg som elsker både sjokolade, brownies og ostekake.. Hvorfor nøye seg med en av delene når man kan få tre!?


Du trenger:
100 g smør
100 g mørk sjokolade, min. 70% kakaoinnhold
125 g sukker
3 egg
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver (bakekakao)
100 g mørk sjokolade, grovhakket/i småbiter

Til ostekakemixen:
200 g kremost naturell
2 eggeplommer
75 g sukker

Kle innsiden av en form med bakepapir, formen bør være ca 20x20 cm.
Sett ovnen på 180 C.
Smelt smør og 100 g sjokolade sammen i microen eller over vannbad, rør godt. Ha dette over i en større bolle og rør inn sukkeret og eggene. Sikt over hvetemel, bakepulver og kakao, tilsett 100 g sjokolade i småbiter og vend alt sammen med en slikkepott.
Hell sjokoladeblandingen over i den bakepapirkledde formen.
Lag ostekakemixen ved å vispe sammen kremost, eggeplommer og sukker. (Eggehvitene kan du ha i en ren plastpose og putte i fryseren til framtidige marengser eller annen bakst som krever ekstra eggehviter.)
Ha ostekakemixen over sjokoladeblandingen i formen, bruk en skje og fordel "blobber" litt her og der. Bruk så bakenden av en kniv/gaffel/skje til å lage et slags marmorert mønster i overflaten:


Sett formen i ovnen i ca 30-35 minutter, tiden avhenger både av din ovn og av din personlige smak. Men ikke stek dem mer enn 35 minutter; da får du vanlig sjokoladekake og ikke brownie-konsistens.
La kaken avkjøles mens den fortsatt er i formen, hvis du klarer å vente så lenge. Bruk en skarp kniv og skjær i biter, deretter kan du gjøre deg klar for et lite stykke himmel :)


Ha en fin uke!


(Inspirasjon: Rachel Allens bok Cake, 2011.)
2 kommentarer:

  1. Tror jeg lagde omtrent samme kake her for en tid sammen. Fantastisk godt med ostetoppingen som stekes med kaken. Mums! Synes det passer godt med friske bær til:)

    SvarSlett
  2. Helt enig, friske jordbær eller bringebær f.eks hadde vært herlig forfriskende tilbehør :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...