mandag 11. februar 2013

Spaghetti med chorizo ragùDagens middagstips er raskt og enkelt, men jeg lover at det ikke er på bekostning av smaken. Her får man herlig "comfort food" takket være chorizo og et par andre smaksgivende ingredienser. 
Mengdene under er bare veiledende; liker du maten din skikkelig hot så har du i mer chilli, har du ikke en åpnet rødvinsflaske (eller rødvinsdunk... iiiiiiik!!) i nærheten så dropper du den ingrediensen, er dere skikkelig sultne så bruker du mer kjøtt. Og så videre.


Du trenger:
(4 porsjoner)
200 g chorizo, skåret i terninger (ta av skinnet først)
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss friske timianblader, eller 1/2 ts tørket
1-2 rød chilli, finhakket (ta ut frøene først)
250 g karbonadedeig
2 bokser hermetiske cherrytomater (eller bruk vanlige hakkede)
1-2 dl rødvin
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
2 ss bladpersille, hakket
500 g spaghetti
Parmesan, til servering
ristede pinjekjerner, til servering


Stek chorizo i en stekepanne i 3-4 minutter eller til terningene er lett brunet. Ta dem ut av pannen og over på et fat el. skål, ha så i løk, hvitløk, timian og litt salt og pepper og stek på lav varme i 5 min eller til løken er myk. Skru opp varmen og ha i chilli og kjøttdeig, bryt opp kjøttdeigen og stek til den er brunet. Ha chorizo-terningene tilbake i pannen og tilsett hermetiske tomater, rødvin, tomatpuré og sukker. Kok opp og la det småputre i et kvarters tid. Smak til og ha i mer salt og pepper om nødvendig, og rør inn bladpersille.
Mens kjøtt/tomat-blandingen putrer koker du spaghettien til den blir al dente.
Servér spaghetti med ragù, dryss over litt Parmesan og pinjekjerner (og evt. litt mer persille for fargens skyld) rett før servering.2 kommentarer:

  1. Bra oppskrift, Maria!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    SvarSlett
  2. Det var veldig, veldig hyggelig, Magne! Nå ble jeg glad! :-D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...