tirsdag 17. desember 2013

Mini Gingerbread Houses


Hvis du ønsker "det lille ekstra" når julegjestene ankommer så servér dem en kopp gløgg med et av disse søte små husene på kanten; føler de seg ikke velkommen da så vet ikke jeg! Jeg skal ikke påstå at de er laget i en fei, men har du en liten klump pepperkakedeig til overs i kjøleskapet og ventetiden blir lang, ja da er dette en morsom aktivitet for å få tiden til å gå.


Det finnes så mange oppskrifter på pepperkaker på nett og overalt så jeg skriver ingen pepperkakeoppskrift her, dessuten er det helt stuerent å kjøpe deigen på butikken også.
Jeg så idéen på en annen blogg, en kjempefin polsk bakeblogg som heter Caketime. Klikk deg inn dit for å printe ut templatet til husdelene (skroll litt ned på siden til du ser "Click here to download the Mini Gingerbread houses template")
, bruk dem når du skjærer ut vegger og tak med en skarp kniv på den utkjevlede pepperkakedeigen. Det er viktig at deigen blir kjevlet temmelig tynn, ellers blir det vanskelig å sette sammen huset etterpå.

Stek de små pepperkakene på 200 C i ca 4 minutter, følg nøye med - det er ikke særlig moro å få brente vegger og tak som har tatt deg endel tid å skjære ut!
Avkjøl delene helt og lag melisglasur. For å få glasuren helt hvit og litt lettere å holde på med bør man bruke eggehvite istedet for vann:

Glasur:
250 g melis, siktet
1 eggehvite
saften av ca 1/4 sitron

Rør sammen melis og eggehvite til alt er godt blandet, ha deretter i sitronsaft og visp kraftig med en håndmikser i 4-5 mintter til glasuren er kritthvit. Det kan hende at den blir litt for fast til å sprøyte ut med så tynn tipp, ta da bittelitt ekstra vann og prøv deg fram. Tilsett evt. konditorfarge om du ønsker farget glasur.

Jeg fylte den i en sprøytepose med en Wilton 2-tipp, den har veldig lite hull og fungerer fint når det som skal pyntes er så smått. Sett sammen huset med glasur først, deretter pynt tak og vegger som du vil. Bruk gjerne litt kakepynt, mini-smarties eller lignende om du vil.

Det var det! Det tar litt tid, men det der ikke vanskelig!

Håper du får en fortsatt fin førjulstid, og om du forbarmer deg over mangel på snø der du bor - tenk på at det er mye tryggere å kjøre bil på bare veier, og at det er større sjanse for at alle som skal "hjem til jul" kommer fram like hele :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...