torsdag 9. januar 2014

Sesamknekk



Dette er en lekkerbisken av en oppskrift, og den krever bare to ingredienser: sukker og sesamfrø. Smaker helt herlig til en dessertmousse, knust over en skål iskrem, eller bare som søtt følge til kaffen. Vanskelig er det heller ikke!


Du trenger:
225 g sukker
100 g sesamfrø

Finn fram en stekeplate og legg på et ark bakepapir.
Ha sukker i en liten kasserolle sammen med 4 spiseskjeer vann. Sett kasserollen på middels varme og vent til det koker opp, du kan røre litt forsiktig med en skje.
La sukkeret koke til det blir gyllenbrunt, da følger du nøye med mens det koker litt til og får en nokså mørk gyllenbrun farge. Rør inn sesamfrøene og hell alt ut på bakepapiret. Bruk en kniv og bre det utover til et tynt lag. Dette må du gjøre ganske raskt siden sesamknekken stivner veldig raskt.
Vent 15 minutter og knekk opp i passe biter - klar til servering! Kan også knuses fint (i food processor for eksempel) og brukes på samme måte som krokan.
Enjoy!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...