lørdag 6. august 2011

Pasta med feta og mynte
(Feta and mint pasta)


Her kommer mitt tips til middag den dagen du egentlig ikke orker å lage middag. Superenkelt og raskt gjort, og det smaker friskt og salt - perfekt en varm sommerdag!

Here's my dinner suggestion for one of those days when you don't have the energy to cook. Super quick and easy, fresh and salty flavours - perfect for summer!


Du trenger:
(2 personer)
200 g spaghetti, linguine eller annen pasta
1/2 hvitløksfedd
en klype flaksalt
liten bunt mynteblader (ikke stilker)
1 ss ristede pinjekjerner, pluss noen ekstra til pynt
75 g fetaost, smuldret opp
ca 3/4 dl god olivenolje
Sitronbåter, til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Mens pastaen koker, ha hvitløk og salt i en morter og bank til hvitløken er most.
Ha i mynteblader og pinjekjerner og bank løs til du har en pesto-lignende pasta.
Bland inn fetaosten, og rør deretter inn oljen til du har en tykk "saus".
Når pastaen er ferdigkokt, tøm av vannet og bland inn feta/mynte-pestoen.
Fordel i to skåler eller tallerkener, dryss over noen ekstra pinjekjerner og servér med et par sitronbåter til å klemme over.


You'll need:(2 servings)
200 grams spaghetti, linguine or other pasta
1/2 garlic clove
pinch sea salt or flaked salt
small bunch mint, leaves picked
1 tbsp tosted pine nuts, pluss extra to serve
75 grams feta cheese, crumbled
about 75 ml good olive oil
Lemon wedges, to serve


Cook the pasta according to packet instructions.
Meanwhile, crush the garlic and salt in a pestle and mortar.
Add the mint leaves an dpine nuts and crush to a rough paste.
Stir in the crmbled feta, then stir in the oil to get a thick, saucy consistency.
When the pasta is cooked, drain and stir through the mint and feta pesto.
Divide into bowls or plates, sprinkle over some extra pine nuts and serve with lemon wedges to squeeze over.







6 kommentarer:

  1. Dette så godt ut! Og pinjekjerner, det er jo så godt at jeg nok kommer til å doble eller tredoble den mengden... ;o)

    Har foresten en Giveaway på bloggen min nå, bli med da vel :o)

    Hilsen Bea

    SvarSlett
  2. åh, hittade precis till din blogg och jag älskar den! Det här låter alldeles FÖR gott, därför ska jag testa det så snart jag kan ;)Jag är svag för fetaost och älskar pinjenötter!

    SvarSlett
  3. When I see a recipe like this, I think there would be a lot less cruddy food eaten in the world if only 'people' could see how easy it really is to put something genuinely delicious on the table with ease.

    SvarSlett
  4. Oyy,så godt!! Takk for tips,kommer nok til å prøve denne varianten =)
    Klem fra Elin

    SvarSlett
  5. Så enkelt og fresht! Så kjempegodt ut!

    SvarSlett
  6. Takk for alle hyggelige kommentarer!

    Bea - enig i det du sier om pinjekjerner ;)

    Alexandra - takk for det! Kombinasjonen fetaost og pinjekjerner er en vinner :D

    Coby - I think you are so right!

    Elin - ja det er kjempegodt, håper du prøver!

    Sunnmiddag - takk for det! :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...