mandag 29. august 2011

Piña Colada iskrem
(Piña Colada ice cream)



Selv om regnet pøser ned der ute så prøver jeg å ha litt sommer innendørs. Tidligere i sommer har jeg laget Gin & Tonic sorbet og Mojito sorbet, og da jeg leste overskriften "Piña Colada ice cream" i Nigellas nyeste bok så var jeg solgt... Nok en drink som blir til frossen dessert, og denne var også en vinner i mine øyne (eller i min gane, kanskje et mer korrekt uttrykk her). Akkurat som de nevnte sorbet'ene så trenger heller ikke dagens isoppskrift noen iskremmaskin; har du en visp og en plastboks med lokk så kan du lage denne :)


It's pouring down outside, but summer is still here in my kitchen. Earlier I've made a Gin & Tonic sorbet and a Mojito sorbet, so when I saw the heading "Piña Colada ice cream" in Nigella's latest book I knew I had to try it. Another "drink-turns-frozen-dessert" winner. You don't need an ice cream maker to make this (or any of the above mentioned sorbets); if you have a whisk and an airtight container you're good to go :)



Du trenger:
(jeg har endret mengdeinnhold en smule)
(4-6 porsjoner)
1 dl ananasjuice
1/2 dl Malibu (lys kokosrom)
juice fra 1/2 lime
75 g melis
3 dl kremfløte
litt revet kokos eller kokosmasse, til servering (valgfritt)




You'll need:
(I have slightly altered the original recipe)
(4-6 servings)
100 ml pineapple juice
50 ml Malibu (white coconut rum)
juice of 1/2 lime
75 grams icing sugar
300 ml double cream
fresh or desiccated coconut, to serve (optional)




Ha ananasjuice, Malibu og limejuice i en stor bolle.
Tilsett melis og visp lett for å løse opp melisen.
Tøm over kremfløte og visp med en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til kremen er lettpisket og "myk":


Put the pineapple juice, Malibu and lime juice into a large bowl.
Add the icing sugar and whisk to dissolve the sugar.
Pour in the double cream and whisk, using a hand held electric whisk or a freestanding kitchen mixer, until soft peaks form:



Så er det bare å ha den fløyelsmyke kremen over i en plastbeholder med tett lokk og sette den i fryseren.
Den trenger nok minimum 6 timer, men undertiden trenger du ikke å gjøre noen ting :)
Siden dette er en iskrem laget uten ismaskin kan den bli "isete" etter noen dager, så denne er best om den blir spist innen en uke.


Spoon the smooth cream into an airtight container and freeze.
It'll need at least 6 hours, but in the mean time you don't have to do anything :)
Since this is a no-churn ice cream it will get icy after a while, it's best eaten within one week of making.


Ha gjerne over litt kokos, enten fersk, revet kokos, eller rist en liten håndfull kokosmasse i en tørr stekepanne til den blir lys gyldenbrun.

Decorate with some coconut, if you like. Use shredded (fresh), or, in a dry frying pan, lightly toast a small handful of desiccated coconut.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...