Halloumi er en fast, salt ost som er laget av geite- og sauemelk. Den kom opprinnelig fra Kypros, men blir nå også laget i Hellas og land i Midt-Østen. Det som gjør den så spesiell er at den kan stekes og grilles uten at den smelter; den blir bare utrolig god og anvendelig! Jeg steker eller griller den ofte bare for å spise den som den er, som "tapas" eller en salt snack til et glass vin, men den ender også ofte opp i salater, som f.eks denne.
Halloumi is a firm, salty cheese made from goat's and sheep milk. It's a traditional Cypriot cheese, but now halloumi is produced in Greece and Middle Eastern countries as well. Because of its high melting point this cheese can be grilled and fried, and the result is a good and versatile ingredient! I fry it quite often just to enjoy it as it is, as a "tapas" dish or as a salty snack to go with a glass of wine, but it also often ends up in salads, like this one.
Du trenger:
(2-3 personer)
1 pk halloumi-ost (ca 200-250g)
2 ss nypresset sitronsaft
4 ss olivenolje
en liten håndfull bladpersille, stilkene fjernet og bladene hakket
2 ss små kapers
svart pepper
5-6 gode, modne tomater, delt i 4
to håndfuller feltsalat eller brønnkarse
Skjær opp halloumi-osten i skiver (ikke altfor tynne) og sett en teflon stekepanne på middels/høy varme.
Legg i halloumiskivene og stek dem til de får en fin og brun farge på begge sider.
I mellomtiden kan du lage dressingen:
Ta fram en liten skål/bolle og rør sammen sitronsaft, olivenolje, hakket bladpersille, kapers og litt nykvernet svart pepper. Sett til side.
Fordel salaten, tomatene og stekte halloumiskiver på tallerkenene.
Bruk en skje og fordel også dressingen over.
"Bon appétit"!
You'll need:
(2-3 servings)
1 pkt Halloumi cheese (about 200-250 grams)
2 tbsp freshly squeezed lemon juice
4 tbsp olive oil
small handful flatleaf parsley, leaves picked and chopped
2 tbsp small capers
black pepper
5-6 ripe tomatoes, quartered
two handfuls watercress (or other peppery salad leaves)
Slice the halloumi (no too thinly), and heat up a non-stick frying pan (medium/high heat).
Fry the halloumi slices on both sides until nice and golden.
In the meantime, make the dressing:
Whisk together the lemon juice, olive oil, chopped parsley, capers and some freshly ground black pepper. Set aside.
Divide the watercress, tomato and halloumi among 2-3 plates (or one large plate), then drizzle the dressing over the salad.
Bon appétit!
Bon appétit!
That's just perfect summertime food Maria:)
SvarSlettÅh så gott det ser ut. Vi älskar Halloumi här hemma.
SvarSlettCoby - I agree!
SvarSlettMarie - takk for det, Halloumi er supergodt.
I love Halloumi. But then I'm very biased, lol! X
SvarSlettWell, you have a legitimate reason to be so, Anna :)
SvarSlettHvor kjøper du den osten?
SvarSlettHei Janne, jeg får tak i den på min lokale Meny-butikk, og den finnes også i endel innvandrerforretninger :)
SvarSlett