tirsdag 21. juni 2011

Marias müsli



Man blir ofte minnet på at frokost er dagens viktigste måltid, og det har sine grunner. Kroppen trenger energi for å våkne og komme i gang på jobb eller skole, og man blir mer utholdende både fysisk og psykisk. Hjernen fungerer bedre og det er lettere å konsentrere seg og prestere hvis man har fått et frokostmåltid, og det er mindre sjanse for at du får lyst på søtsaker utover formiddagen. Men mange har dårlig tid om morgenen og synes det høres uoverkommelig ut å lage havregrøt eller steke et egg. Men hvis du bruker noen minutter i helgen så har du frokost hele uka, lag for eksempel din personlige müsli med dine favoritt-ingredienser, helt fri for sirup og tilsetningsstoffer.

We're constantly reminded that breakfast is the most important meal of the day, but it has its reasons. The body needs energy to wake up and get going, whether it is at work or at school, and you need food for your physical and mental endurance. You are also less likely to crave sweet things during the course of the day if you've had a decent breakfast.
But lots of people are in a hurry in the morning, and for those, spending time in the kitchen preparing oatmeal or frying an egg is not an option. If you use a few minutes in the weekend, though, you could be set for the whole week: make your personal müsli using your favourite ingredients only, no syrup or additives needed.


Du trenger:
300 g havregryn (bruk gjerne halvparten lettkokte, halvparten store)
1 + 1/4 dl eple- eller appelsinjuice
100 g solsikkefrø
50 g gresskarfrø
50 g linfrø
50 g mandelflak, eller hele mandler
100-150 g rosiner eller tørkede tranebær

Sett ovnen på 170 C.
Ta fram en stor bolle, ha i havregryn. Hell over juice og rør litt i blandingen.
Ha i frø og mandler, bland godt.
Hell alt sammen oppi en langpanne, og sett i ovnen i 30 minutter. Rør gjerne litt underveis under steketiden.
Ta langpannen ut av ovnen, og la müslien avkjøles før du blander inn rosiner/tørkede bær og har over på glass eller boks.
Servér med melk, Biola eller yoghurt, og evt. friske bær eller noen skiver banan.
Denne oppskriften kan du tilpasse etter din smak, bytt ut og erstatt frø eller nøtter som du ønsker for å komme fram til din personlige frokostblanding :-)


You'll need:
300 grams oats (you could use a mix between jumbo and regular oats)
125 ml apple juice or orange juice
100 grams sunflower seeds
50 grams pumpkin seeds
50 grams linseeds/flax seeds
50 grams flaked almonds (or use whole or roughly chopped almonds if you prefer)
100-150 grams raisins, and/or dried cranberries


Preheat oven to 170 C.
Put the oats into a large bowl, pour in the juice and give it a good stir.
Add seeds and almonds, mix well.
Transfer to a large roasting tray lined with baking paper, put in the oven for 30 minutes. Stir the müsli after about 15 mins.
Remove from the oven, then leave to cool before you mix in the raisins/dried fruit and transfer to a jar or box.
Serve with milk or yoghurt, and some fresh berries if you have some (or some banana slices).
Adjust this recipe to suit your taste; replace seeds or nuts as you wish to make your ultimate müsli :-)








4 kommentarer:

  1. But sooo good Anna! I love all the crunch here, it suits me perfecly :-)
    - and I need to balance out all the baking to be done later in the day ;-)

    SvarSlett
  2. Så jo ut som en god og sunn frokost :D

    SvarSlett
  3. Ja det er en temmelig sunn frokost dette, må jo balansere opp all bakingen min ;)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...