Rask og enkel hverdagsmiddag, og jammen er den ikke så verst sunn heller. Ruccolapestoen kan du gjerne lage dagen i forveien, så har du én mindre ting å gjøre når du kommer hjem skrubbsulten etter en lang dag på jobb. Oppbevar den i kjøleskapet i en tett boks eller i en skål med plastfolie over.
Klar-ferdig-kok :)
Du trenger: (2 personer) 2 kyllingbryst olivenolje 1 boks (400g) hvite bønner, cannelini, favabønner el.l, skyllet og avrent 1/2 dl kylling- eller grønnsakskraft 50 g ruccola liten håndfull bladpersille 1 lite fedd hvitløk, presset ca 20g Parmesan
Ha litt olivenolje i en stekepanne og sett på medium varme, stek kyllingbrystene til de er gjennomstekte - ca 15-20 minutter, avhengig av størrelsen (8-10 på hver side). Hvis du vil at det skal gå litt kjappere så del filet'ene i to horisontalt slik at du får to tynne skiver, da stekes de mye raskere. Salte og pepre. Mens kjøttet steker: ha de avrente bønnene over i en liten stekepanne eller kasserolle og tøm over kraften. Varm dem opp i noen minutter, eller til det ikke er så mye igjen av kraften. Ha ruccola, persille, hvitløk og ca 2-3 ss olivenolje i en food processor eller blender og kjør motoren til du har en slags grønn pesto. Rør inn Parmesan, salte og pepre litt. Bland pestoen inn i bønnene. Servér de stekte kyllingfiletene sammen med varme, smakfulle bønner :) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar