mandag 1. oktober 2012

Superenkel kaffe-iskrem


Gjennomsnittshusholdningen eier neppe en iskremmaskin, og selv om jeg har en slik så er det utrolig mye enklere og raskere dersom man kan lage iskrem uten. Det eneste du trenger av utstyr for å lage denne kremete herligheten er en plastboks med lokk og en mixer. (Og hvis du er litt mer tålmodig enn meg så trenger du ikke en
mixer heller.)
Man kunne like gjerne ha kalt denne isen Tiramisù-is; smaken av kaffe/espresso, krem og kaffelikør minner veldig om den klassiske italienske desserten, men her står du fritt til å endre smakstilsetningene som du ønsker: vaniljeekstrakt gir en nydelig vaniljeis, kakaopulver gir sjokoladeis, kakaopulver + espressopulver = kaffe mocca-is, osv. Har du en boks kondensert melk og en pakke fløte så står altså en verden av is for dine føtter :)

Du trenger:
3 dl kremfløte
175 g kondensert melk (den med sukker!)
1 1/2 ss espresso-pulver (den typen som røres direkte ut i vann)
2 ss kaffelikør, f.eks Tia Maria eller Baileys

Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til du har en luftig caffè latte-farget krem:

Tøm alt over i en plastboks med lokk og sett i fryseren i ca 6 timer eller over natten.

Serveres rett fra fryseren, den holder seg akkurat passe myk og kremete i en ukes tid.

Ha gjerne litt god sjokoladesaus over for å heve smaksopplevelsen enda et hakk.. 
Enklere kan det ikke gjøres - enjoy! 


Inspirasjon: Nigella Lawsons Nigellissima (Chattoo & Windus, 2012).





1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...