mandag 29. juli 2013

Potetbrød med feta, oliven og rosmarin


Dette brødet røres sammen i en fei og trenger ingen tid til elting eller heving, her er det bakepulveret som gjør all den jobben. Smaker nydelig som tilbehør til sommersalaten eller til suppe, men har gode smaker nok til å spille hovedrollen også - sett fram litt smør og du har et måltid!


Du trenger:
(nok til 4-5 personer som tilbehør)

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g potet, skrelt og revet
1/2 rødløk, revet
salt og pepper
Rosmarinblader fra to stilker, hakket
100 g fetaost, i biter
ca en håndfull oliven, grovhakket
1 egg
2 ss melk
2 ts sennep

Sett ovnen på 200 C, finn fram et stekebrett og dryss over litt mel.
Sikt mel og bakepulver over i en bolle, tilsett revet potet og løk, krydre med litt salt og pepper og bland sammen. Rør inn hakket rosmarin, feta og det meste av olivenene.
Rør sammen egg, melk og sennep i en liten kopp eller skål, tøm det deretter over i bollen.
Bruk en sleiv eller hendene dine og bland dette sammen til du har en grov deig. Ha deigen over på stekeplata og form den til et rundt brød.
Ha de siste olivenene på toppen, gjerne litt ekstra rosmarin om du vil, og sett i ovnen i ca 40 minutter. (Hvis overflaten blir faretruende mørk før brødet er ferdigstekt - legg et ark bakepapir over og stek videre.) Det skal få en gylden overflate, og hvis det snus opp-ned skal det høres "hult" ut hvis du banker litt på undersiden.
Serveres mens det fortsatt er litt varmt, gjerne sammen med suppe, salat, eller f.eks. som del av et buffetbord.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...