søndag 14. juli 2013

Ratatouille med rugtoast


Her kommer oppskriften jeg bruker til denne franske klassikeren, men strengt tatt kan du hive oppi det du har liggende av grønnsaker - erfaringsmessig blir det godt uansett! Nydelig og lett sommermat synes jeg, som fungerer fint som en rett i seg selv, spesielt om du har et par skiver ristet rugbrød ved siden av. Men servér gjerne ratatouille som tilbehør til kjøtt eller fisk, denne grønnsaksretten trenger ikke å være varm ved servering så den kan med fordel lages på forhånd og/eller stå på bordet en stund uten av det gjør noe.


Du trenger:
(3-4 porsjoner som en rett i seg selv, 4-6 som tilbehør)
olivenolje
2 løk, skåret i tynne halvmåner
2 hvitløksfedd, finhakket
1 stilk stangselleri, hakket
2 paprika (gjerne forskjellige farger)
1 stor eller 2 mindre aubergine, skåret i to på langs og deretter i skiver
1 stor grønn squash
2 bokser (2x400g) hakkede tomater
1-2 ts tørket oregano
1/2 ts tørkede chilliflak 
1 ts sukker
salt og pepper
basilikumblader, til servering
ristede skiver rugbrød, til servering (+ smør, om du vil)

Varm litt olje i en ganske stor kasserolle, middels varme, og stek løken til den blir myk. Tilsett hvitløk, selleri og paprika, stek i et par minutter til. 
Ha i aubergine, squash, tomater, oregano, chilli, sukker, salt og pepper og en skvett vann, ca 1 dl. 
Kok opp og skru så ned varmen slik at det putrer forsiktig i gryta, la det stå slik ca en halvime. Rør om med jevne mellomrom, kanskje trenger du å ha i litt ekstra vann, men konsistensen/tykkelsen er smak og behag. 
Serveres som den er, med basilkumblader på toppen, eller som tilbehør til kjøtt, f.eks kylling eller laks, men er supergodt til rødt kjøtt og grillmat også.

Bon apétit!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...