lørdag 21. september 2013

Epledessert med cornflakes


Siden vi flyttet i vinter så er denne høsten min første høst med egne epletrær, og det nyter jeg til fulle! Jeg har alltid syntes at det er så trist å se på alle de hager hvor eplene ligger strødd på bakken, og hvor lite eller ingenting blir tatt vare på før de råtner. Følgelig så startet et kanskje litt ambisiøst prosjekt med mine to trær...de bærer enorme mengder frukt, jeg må nok kjøpe et par ekstra frysere om jeg skulle klare å ta vare på alt. Men jeg er godt i gang, jeg har nå stabler med eplemos i fryseren, og har planer om å lage både paier, kaker, chutney, m.m. I tillegg er epler godt tilbehør til f.eks svin, så kan man få litt avsetning på dem også til middagen. Oppskrifter kommer!

Du trenger:
(4 porsjoner)
2-3 store (eller 4-5 små) epler, skrellet og skåret i biter (eller bruk ferdig eplemos)
sukker etter smak, ca 2-4 ss avhengig av hvor søte eplene er
2 ss lys sirup
25 g smør
75 g cornflakes
1,5 dl kremfløte (eller bruk crème fraîche om du foretrekker det)

Ha eplebiter i en liten kasserolle sammen med sukker og en liten skvett vann. Småkok dette på middels varme til eplene er møre, ca 10-15 min. Avkjøl. (NB: hvis du har eplemos el.l. for hånden så hopper du bare over dette trinnet og bruker mosen direkte!)
Ha sirup og smør i en stekepanne, varm opp til det akkurat smelter. Ha i cornflakes, rør om med en sleiv, stekespade el.l. til alle cornflakes har fått litt "karamell" på seg. Avkjøl.
Pisk kremfløten til den blir fin og "myk", ikke pisk for mye. (Tilsett 1 ss sukker eller melis i kremen om du vil.)
Fordel de møre eplebitene i 4 lave glass eller dessertskåler, ha deretter på et lag krem (eller crème fraîche) og topp med karamelliserte cornflakes.
Nyt høsten! :-)

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...