onsdag 11. september 2013

Pai med chèvre, paprika og balsamicoløk


Pai er super gjestemat siden den kan lages på forhånd, dessuten kan eventuelle rester ta plass i matboksen eller fryses ned til en dag du ikke orker å lage mat.
Dette er en pai med spennende smaker; kombinasjonen av rødløk i balsamico og fransk chèvre-ost gir et lite "smaks-kick" i forhold til den klassiske varianten, i tillegg gir timian et lite hint av Middelhavet...


Du trenger:
(ca 6 personer)
Paideigen:
250 g hvetemel
1 ts salt
125 g smør, i terninger
1 egg

Fyll:
1 ss olivenolje
1 rødløk, skåret i tynne halvmåner
2 ss balsamicoeddik
1 glass grillet paprika, avrent
200 g chèvre, skåret i skiver
1 ss hakket timian
3 egg
1,5 dl matyoghurt eller crème fraiche

Sett ovnen på 180 C.

Ha mel, salt og smør i en food processor og kjør til blandingen ligner brødsmuler. Tilsett egget og kjør maskinen bare akkurat nok til at deigen samles i en klump. (Hvis du trenger mer fuktighet så prøv deg fram med 1-2 ss melk.) Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.

Kjevle ut deigen nokså tynt og legg den over i en smurt paiform (ca 23 cm), press den forsiktig inntil kantene. Prikk over bunnen med en gaffel og sett den i ovnen i ca 20 minutter.

I mellomtiden lages fyllet. Varm 1 ss olje i en kjele og ha i oppskåret rødløk. Stek dette til løken blir myk, ca 8-10 minutter, tilsett deretter balsamico og stek i ytterligere 5 minutter.
Spre «løkmarmeladen» over det forstekte paiskallet, fordel så paprika og til slutt chèvre.
Rør sammen egg og yoghurt, ha i hakket timian og litt salt og pepper før du tømmer blandingen over paifyllet. Sett paien i ovnen i ca 30 minutter, eller til eggeblandingen er nokså fast og overflaten har fått fin gylden farge.

Tips: for å forsikre deg mot at bunnen i paien blir «rå» kan du pensle over med litt egg etter at du har forstekt den, sett den deretter i ovnen i 5 minutter til før har i fyllet. Ved å gjøre dette forsegles bunnen, slik at den ikke trekker til seg fuktigheten fra eggeblandingen under steking.


(Inspirasjon: Delicious magazine.)2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...