tirsdag 25. mars 2014

Karamellknekk med havregryn og peanøtter


Dette er sikkert alle tannlegers store skrekk, men vi lever i 2014 og det finnes tannbørste og tannkrem i alle butikker... Dette er så digg at det er vanskelig å ta bare én bit. Salt og søtt i skjønn forening og med skikkelig crønsj... Nyt en bit sammen med kaffen, eller knus i små biter og dryss over iskrem, puddinger, kaker eller andre desserter.Du trenger:
150 g store havregryn
225 g sukker
100 g smør
100 g salte peanøtter
1/2 ts salt (valgfritt)

Legg et ark bakepapir på et stekebrett.
Ha havregryn i en sil og rist litt forsiktig på silen slik at man blir kvitt de bittesmå mel-aktige bitene. Dette er ikke strengt nødvendig, men selve knekken blir blankere og finere om man gjør dette.
Ha havregrynene over i en stekepanne og rist dem lett på middels varme for å tørke dem ut, men de skal ikke bli mørke og brente... Ha dem over i en bolle sammen med peanøttene og sett til side.

Tørk av stekepannen med litt kjøkkenpapir og ha i sukkeret. Sett på lav temperatur og vent til sukkeret sakte, men sikkert smelter i stekepannen. Det som er viktig her er at du IKKE rører!
Når alt sukkeret har smeltet og fargen har blitt ganske mørk gyllen, ha i smøret. Først NÅ kan du røre! Rør til smøret har smeltet.

Skru av varmen og rør inn de ristede havregrynene og peanøttene (og salt om du bruker dette), alt skal være dekket av sukkerblandingen.
Ha alt over på bakepapiret, her kan du velge om du vil det skal være i en stor "plate", eller i små munnfullstore klatter. Men du må bestemme deg fort, dette stivner temmelig raskt.

Når knekken har blitt kald og stivnet helt er det bare å nyte.. smaker nydelig med en kopp kaffe, eller finhakk knekken og dryss over iskrem... 

Oppbevares i en tett boks, knekken har lang holdbarhet. (Men det er ikke dermed sagt at den kommer til å bli i boksen særlig lenge...)

(Inspirasjon: http://timetocookonline.com/2014/03/15/oat-brittle/)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...