tirsdag 1. april 2014

Kylling Kiev


Kylling Kiev er egentlig en 70-tallsklassiker, men den fortjener virkelig et comeback. Saftig kylling med sprøstekt utside, fylt med urte- og hvitløkssmør...what's not to like. 
Det er ikke vanskelig å lage, men utfordringen ligger i å pakke smøret godt inn, slik at det ikke renner ut under steking. Vær raus med eggdypp og panering, og unngå å klem på den fylte kyllingen når du snur den i panna. 
Du trenger:
(4 personer)
75 g smør (ikke margarin), mykt/romtemperert
ca 4-5 ss nokså finhakket bladpersille
2 hvitløksfedd, presset
4 kyllingbryst
1 dl hvetemel
2 egg
2 dl Panko eller strøbrød/griljermel
Solsikkeolje, til steking

Sett ovnen på 200 C.
Ha det myke smøret i en skål sammen med presset hvitløk og hakket bladpersille. Rør dette godt sammen, ha det så over i en bit plastfolie. Rull sammen som en karamell og legg urtesmøret i fryseren i minst et kvarter, opp til en halvtime. (Du kan evt. lage smøret på forhånd og oppbevare det i kjøleskapet.)

Legg et kyllingbryst i en ren plastpose og bank det nokså flatt og tynt, bruk en kjevle eller kjøttbanke til dette. Men bank forsiktig slik at kjøttet ikke rives opp! Gjør det samme med alle kyllingbrystene.
Ha hvetemel, egg og Panko/brødrasp i hver sin skål. Visp eggene lett sammen, og ha litt salt og pepper i hvetemelet.

Ta urtesmøret ut av fryseren og skjær det opp i skiver, fordel det så på midten av de flate kyllingbrystene. Brett kjøttet rundt smøret slik at det blir helt pakket inn, start ved å brett inn langsidene deretter kortsidene.
Når "kyllingpakkene" er klare, vend dem først i hvetemel, deretter i egg, og til slutt i Panko/brødrasp. Vær raus med eggdypingen og paneringen; det er denne som skal forsegle brettene slik at smøret ikke renner ut under steking.

Varm opp solsikkeolje i en tykkbunnet kjele, medium/høy varme. Oljen bør komme minst 1 cm opp fra bunnen. Ha i kyllingpakkene og stek dem til de blir gyllenbrune ca 3 minutter på hver side. Ha dem over i en ildfast form og sett i ovnen til videre steking, ca 12-15 minutter.
Servér den sprø kyllingen med potetmos og litt grønt. Hvis du fikk litt urtesmør til overs kan det serveres ved siden av.

P.S: Et glass Chardonnay ved siden av er ikke å forakte...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...