tirsdag 22. april 2014

Filopaier med spinat, fetaost og søtpotet


Har det blitt mye kraftig og søt mat i påsken? Forspist deg på marsipan og sjokolade? Da kan jeg anbefale disse filodeigspaiene fylt med sunne godsaker, det blir en fin måte å starte hverdagen på. Det kan virke som en kunst å prøve å lage mat som er bra for oss og som samtidig føles som en utskeielse, men denne klarer alle. 


Du trenger:
(4 minipaier)
olivenolje
1 stor eller 2 mindre søtpoteter
1 purre
100 g spinat
6 egg
1,5 dl melk
revet Parmesan, etter smak
150 g feta
1/2 ts paprikapulver (valgfritt) + salt og pepper
4 ark filodeig (ikke alltid så lett å få tak i, men jeg finner det på Meny med jevne mellomrom, se i kjøledisken der ferdiglaget paideig ligger)

Sett ovnen på 200 C.
Pensle fire små paiformer med olivenolje, de jeg bruker her er ca 12 cm i diameter.

Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger, ha så disse i en ildfast form med litt olivenolje. Sett formen i ovnen til potetterningene er møre, ca 10-15 minutter.
Skru ovnen ned til 180 C når potetene er tatt ut.

Varm opp 1 ss olivenolje på medium varme i en stekepanne eller kasserolle med lokk. Hakk opp den lyse delen av purreløken og ha den i stekepannen, stekes til den mykner (ca 4-5 minutter).
Tilsett spinat, skru ned varmen og legg på lokket. Etter 2-3 minutter faller spinaten sammen, da tar du stekepannen av varmen.

Ha egg, melk, revet Parmesan og krydder i en bolle og rør dette sammen. Smuldre fetaosten oppi eggeblandingen.

Del opp filoarkene i fire deler, slik at du har fire mindre biter til hver paiform.
Pensle fire av de små filoarkene med litt olivenolje og legg dem delvis over hverandre i en av forme, slik at de overlapper hverandre. La det som blir til overs henge over kanten på formen.
Gjenta med de resterende formene og sett dem på et stekebrett.

Fordel søtpotetbiter og spinatblanding mellom de fire filokledde formene, deretter tømmer du over eggeblandingen.

Stek paiene på 180 C i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandingen ikke lenger er flytende, og filodeigen har blitt gyllen på kantene.
Serveres gjerne med en grønn salat eller noen tomatskiver.
Enjoy!

(Tips: du kan gjerne lage én stor i stedet for fire små paier, men da beholder du filoarkene i full størrelse når paiformen skal kles. En stor pai vil også trenge lengre steketid, ca 30-35 minutter.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...