Du trenger: (3-4 porsjoner) 400 g rå rødbeter (3-4 ganske små rødbeter) 2 ss flytende honning en skvett olivenolje en skvett eplejuice 4 plater butterdeig en liten håndfull hasselnøtter eller mandler 100 g hvit geitost/chèvre, helst den "myke" typen ruccula, spinat eller annet grønt, til servering
Forvarm ovnen til 200 C. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett. Skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem utover aluminiumsfolien på stekebrettet, ringle over honning, olivenolje og eplejuice og dekk over med et nytt ark med aluminiumsfolie. Sett brettet i ovnen i ca 20 minutter eller til rødbeteskivene er møre.
Kjevle ut butterdeigsplatene slik at de sitter sammen i én bit og blir litt tynnere. Bruk spissen på en skarp kniv og skjær forsiktig langs kanten av hele deigen, ca 1 cm fra kanten. Du skal ikke skjære helt gjennom deigen, bare halvveis gjennom.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM34iky7LufcP9Kun9wGJeuywQqhiAy4ki5PK72tQouTR6KBLWUIUZCgOi5hR3lVTpPjQ6GbPODhULP1wVO7NXnBk_pAKLLR18rV580sEbGRKioay7TRYT8TWv-Z4qX9ml0x7fCwixlIs/s1600/Butterdeigsterte_skj%25C3%25A6ring.jpg)
Stek butterdeigen ca 20 minutter, eller til den blir litt gylden i kantene og begynner å se tørr ut på overflaten. Fordel rødbeteskivene over butterdeigen, men innenfor kantene du skar før stekingen. Grovhakk nøttene og dryss dem over, smuldre opp chèvre-osten og fordel den over.
Sett terten i ovnen igjen i ytterligere 10 minutter. Serveres med litt grønt, og kanskje et glass avkjølt rosé om anledningen byr seg. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar