fredag 28. november 2014

Sjokoladekringler med perlesukker


Jeg kan nesten ikke tro det selv, men jeg er faktisk nesten ferdig med julegaveshoppingen for i år.... Desember bruker å være full av diverse avslutninger for barna og andre juleforberedelser, og det er deilig å slippe unna kaoset i byen som ofte starter fra midten av desember... Så nå er det vask, mat og bakst som gjenstår, og siden det er for tidlig både å vaske og lage julemat så blir det bakst som kan fryses. Disse sjokoladekringlene har ikke vært tradisjon hos oss, og selv om jeg er opptatt av å holde på tradisjoner så er jeg alltid åpen for å starte nye, bare de er gode nok... og det var disse. :)




Du trenger:
(24 stk)
25 g kakaopulver
1 ts instant espressopulver (alternativt vanlig pulverkaffe)
3 ss kokende vann
120 g smør, romtemperert
120 g sukker
1 ts vaniljeesktrakt eller 2 ts vaniljesukker
en klype salt
1 egg
240 g hvetemel

1 eggeplomme
1 ss vann
perlesukker

Ha kakaopulver, espressopulver og kokende vann i en liten bolle og røt til dette er godt blandet.
Ha smør og sukker i en mikserbolle og miks på medium hastighet til til et blitt lyst og kremete.
Tilsett vanilje og salt og miks det inn.
Skru ned mikseren til lav hastighet og miks inn egget og deretter kakaoblandingen.
Til slutt tilsettes melet, litt etter litt, til du har en fast deig. Samle sammen deigen med hendene og form den til en ball. Pakk den inn i plastfolie og sett deni kjøleskapet i minst en halv time, alternativt over natter dersom det passer bedre.

Forvarm ovnen til 160 C.
Form deigen til en pølse og skjær den i to på midten, skjær så hver av delene i 12 noenlunde like store deler. Trill hver del i lillefinger-tykke pølser og form dem til kringer som du legger utover to stekebrett kledd med bakepapir.
Hvis du ikke har laget kringler før så kan det gjøres på denne måten:


Tvinn de to endene sammen to ganger:


Løft de to sammentvinnede endene og legg dem over "løkken". 
Klem endene litt så de sitter litt bedre fast.


Når alle er ferdige visper du eggeplommen med 1 ss vann. Pensle dette over alle kringlene og dryss på perlesukker.

Stekes i ovnen i ca 30-35 minutter. Dersom du bruker varmluft kan du steke begge brettene samtidig, men bytt plass på dem halvveis i stekingen.


La kringlene avkjøles oppå bakepapiret som du drar over til en rist.
Disse holder seg fint en drøy uke i en tett boks, men de kan også fryses.

Kos deg med bakingen!







2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...