Mange lager karamellepler om høsten, og selv om det er veldig godt så kan et helt eple dekket med karamell bli litt i meste laget for mange. Hvis så er tilfelle for deg så kan du prøve deg på disse - epleskiver istedet for hele epler. Karamellen er ikke vanskelig å lage, det eneste du må huske på er å ikke forlate komfyren, for sukkeret blir nemlig veldig plutselig brent... jeg snakker av erfaring.
Du trenger:
(ca 8-10 stk)
solsikkeolje
3-4 små epler
8-10 cake pop-pinner eller tynne trepinner
8-10 cake pop-pinner eller tynne trepinner
200 g sukker
50 g lys sirup
1/2 ts hvitvinseddik eller eplecidereddik
2 ts smør
1 ss kremfløte
evt. smeltet sjokolade, hakkede nøtter eller annet til å drysse over
Dekk et stekebrett med bakepapir.
Vask og tørk eplene.
Ha sukker, sirup, eddik og smør i en liten kasserolle og sett den på lav varme. Varm opp til sukkeret er oppløst, dette tar litt tid.
I mellomtiden skjærer du eplene i ca 1 cm tykke skiver. Tre pinnene inn nedenfra og halvveis inn i epleskivene.
Når sukkeret er oppløst skrur du opp varmen slik at det koker skikkelig, nå må du følge med og helst ha et sukkertermometer. Når blandingen er 148 C tar du kjelen av plata og rører raskt inn fløten.
La karamellen stå et par minutter til den er litt avkjølt.
Hold eplepinnene over kjelen og bruk en skje til å "øse" karamellen over én side av epleskivene. Legg dem på stekebrettet med karamellsiden opp.
Ringle over med litt smeltet sjokolade om du vil, og dryss over hakkede nøtter, kakepynt eller hva du måtte ønske.
Sett brettet i kjøleskapet til karamell og evt. sjokolade har stivnet.
Tips: hvis karamellen blir for hard mens du holder på å dekke epleskivene så bare sett kjelen på plata på lav varme, så blir den mer flytende igjen.
Dekk et stekebrett med bakepapir.
Vask og tørk eplene.
Ha sukker, sirup, eddik og smør i en liten kasserolle og sett den på lav varme. Varm opp til sukkeret er oppløst, dette tar litt tid.
I mellomtiden skjærer du eplene i ca 1 cm tykke skiver. Tre pinnene inn nedenfra og halvveis inn i epleskivene.
Når sukkeret er oppløst skrur du opp varmen slik at det koker skikkelig, nå må du følge med og helst ha et sukkertermometer. Når blandingen er 148 C tar du kjelen av plata og rører raskt inn fløten.
La karamellen stå et par minutter til den er litt avkjølt.
Hold eplepinnene over kjelen og bruk en skje til å "øse" karamellen over én side av epleskivene. Legg dem på stekebrettet med karamellsiden opp.
Ringle over med litt smeltet sjokolade om du vil, og dryss over hakkede nøtter, kakepynt eller hva du måtte ønske.
Sett brettet i kjøleskapet til karamell og evt. sjokolade har stivnet.
Tips: hvis karamellen blir for hard mens du holder på å dekke epleskivene så bare sett kjelen på plata på lav varme, så blir den mer flytende igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar