torsdag 20. november 2014

Enkel risotto med sprøtt chillidryss


Både husbonden og jeg elsker risotto, men når ungene ikke gjør det samme så står det naturlig nok ikke så ofte risotto på menyen. Av samme grunn er denne oppskriften til 2 personer, men har du flere munner å mette er det bare å doble mengdene her. Ikke hopp over den sprø "toppingen", det er virkelig de knasende og sitronduftende chilli-brødsmulene som gjør denne risottoen til noe helt spesielt!
Du trenger:
(2 personer, eller 4 som forrett)
en liten skvett olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 selleristang, finhakket
1 hvitløksfedd, presset
200 g risottoris, f.eks aborio
ca. 1 liter varm grønnsakskraft (buljongterning er helt ok)
200 g frosne erter
en håndfull revet Parmesan
en liten bunt mynteblader, hakket

1-2 skiver daggammelt brød i smuler (eller bruk Panko)
1 rød chilli, hakket
finrevet skall fra 1/2 sitron


Varm opp litt olivenolje i en kjele og ha i løk, selleri og hvitløk. Stek på middels/lav varme til løken begynner å mykne, ca 5-7 minutter.
Rør inn risottoris etterfulgt av en øse varm grønnsakskraft. Ha plata på middels varme og rør til all kraften nesten er absorbert, ha i en ny øse med kraft og fortsett å røre. Fortsett slik til all kraften er brukt opp, eller til risen er kokt etter din smak. For meg tar dette ca 20 minutter, da er risen kokt, men fortsatt litt al dente.

I mellomtiden har du de frosne ertene i et dørslag eller en sil, og tøm over varmt vann slik at de tiner.
Mos halvparten av ertene litt med en gaffel, tilsett så både hele og moste erter, revet Parmesan og hakket mynte. Rør godt og tilpass fastheten med litt ekstra kokende vann eller kraft om du vil. Smak til med salt og pepper.

For å lage den sprø chillitoppingen har du bare litt olivenolje i en liten stekepanne, varm den opp og ha i brødsmuler (eller Panko), chilli og finrevet sitronskall. Rør rundt til dette har fått litt farge.

Fordel risottoen i skåler og dryss over de chilli- og sitronduftende brødsmulene.
Servér straks eller med én gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...