mandag 30. september 2013

Grove rundstykker med eple og ost


Jeg fortsetter å jobbe meg gjennom eplehaugene i hagen, og selv om denne oppskriften ikke akkurat trenger de store mengdene så er det visst noe som heter at "alle monner drar"... Når det er sagt, så smaker disse rundstykkene nydelig med eplemos på, og med det kvantum eplemos jeg nå har i fryseren så kan jeg unne meg en generøs haug på hvert rundstykke!
Vil også informere om at disse fint kan fryses, de er veldig kjekke å ha tilgjengelig til de dagene du plutselig oppdager at du ikke har brød i huset.






Du trenger:
(ca 14-16 rundstykker)
4 dl lunkent vann (eller melk)
1 pk tørrgjær
1 egg
1/2 ts salt
100 g revet gulost
2 stk revet eple
150 g havregryn
100 g sammalt spelt
225 g fullkornshvetemel
ca 150-200 g hvetemel

3 ss olje (f.eks solsikkeolje eller olivenolje)


(NB: meltypene her er slik fordi det var det jeg hadde i skapet denne dagen, bruk det melet du liker best eller det du har for hånden.)

Rør ut gjæren i det lunkne vannet (eller melken).
Bland inn egg, salt, revet gulost og revet eple, havregryn, spelt og fullkornshvetemel, og olje. Bland og elt godt i ca 5 minutter.
Tilsett vanlig hvetemel til deigen ser passe fast ut, men ha heller i litt for lite enn litt for mye her, det gjør ikke noe om deigen er litt klissete nå.
Dekk til bakebollen med plast og la den heve et lunt sted i ca 30 minutter.
Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og skrap deigen ut av bollen. Elt den lett sammen og tilpass melmengde, kanskje trenger du litt mer.
Rull deigen til en tykk pølse, del så denne opp i ca 14-16 like store deler. Trill boller av emnene, men har du dårlig tid er ikke det noe "must" - du kan godt legge emnene rett på stekebrettene.
Dekk til brettene med rene kjøkkenhåndklær og sett et lunt sted til etterheving, ca 20-30 minutter. Husk også å forvarme ovnen nå, den skal være 200 C.
Hvis du vil kan du nå pensle rundstykkene med vann/melk/egg og drysse på f.eks valmuefrø, sesamfrø eller havregryn.
Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter, avkjøl på rist.
Smaker nydelig med ost og syltetøy! Frys ned de du ikke bruker samme dag, kjekt å ha på lur...







2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...