søndag 14. august 2011

Blondies med peanøttsmør og hvit sjokolade
(Peanut butter and white chocolate blondies)

(Scroll for English)


Brownies er en udødelig klassiker, og selv om mange mener at de nå er "old news" og på vei ut, så er det vel likevel en grunn til at disse bruningene finnes på omtrent hver eneste café her i landet. Men skulle du likevel ønske å slå til med noe nytt, men i samme gate, så kan jeg anbefale denne varianten på det sterkeste. Det hører med til historien at jeg ikke er spesielt glad i peanøttsmør, det kunne for eksempel ikke falle meg inn å ha det på brødskiva, men jeg tar en av disse foran en vanlig brownie any day.
Oppskriften jeg bruker kommer fra Rachel Allens bok "Bake", en skattekiste av en bok for en bakenerd som meg.


Brownies are an immortal classic, even though people claim that they're "old news" and on their way out - these brown squares exist in just about every café for a reason. But if you still feel like something else, but something in the "same street", I highly recommend this recipe. I need to include here that I'm not particularly fond of peanut butter (I wouldn't dream of smearing it onto a slice of bread!) but I would take one of these instead of a regular brownie any day.
This recipe comes from Rachel Allen's bok "Bake", a dreamy book for a baking nerd like me.



Du trenger:
(12-16 biter)
100 g smør, mykt/romtemperert
150 g peanøttsmør, grov type
175 g lyst brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt (eller essens)
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
75 g hvit sjokolade, grovhakket
Form: ca 20x20 cm (eller bruk en rund springform)


Sett ovnen på 170 C, og gjør klar formen (dekk innsiden med bakepapir).
Ha smør og peanøttsmør i en bolle og mix med en håndmixer (eller kjøkkenmaskin) til det er blandet og mykt.
Tilsett sukker, egg og vanilje og mix til det er blandet inn.
Sikt over mel og bakepulver, mix til det er blandet inn.
Til slutt, rør inn de hvite sjokoladebitene.
Hell røren over i formen og sett i ovnen i 25-30 minutter, eller til den har fått en gyllenbrun overflate og kjennes nokså "fast" ut i midten (men ikke hard..).
Avkjøles i formen (hvis du klarer å vente), og skjær i biter med en skarp kniv.




You'll need:
(12-16 biter)
100 grams butter, softened
150 grams crunchy peanut butter
175 grams soft light brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract (or essence)
125 grams plain flour
1 tsp baking powder
75 grams white chocolate, chopped
20x20 cm square cake tin (or use a spring form tin)


Preheat oven to 170 C and line the tin with baking paper.
Put the butter and peanut butter in a bowl (or the bowl or a freestanding electric mixer) and mix until very soft.
Add the sugar, egg and vanilla, mix until combined.
Sift over the flour and baking powder, mix to form a "dough".
Stir in the chopped white chocolate.
Scrape the batter into the tin, smooth the surface and bake in the oven for about 25-30 minutes or until golden brown and almost firm in the centre.
Cool in the tin (if you can bear the wait) before cutting into squares.



Ingen bilder eller fotografer i verden vil kunne rettferdiggjøre smaken av disse!!


No photo or photographer will ever be able to justify the taste of these!!








6 kommentarer:

  1. Thanks Anna! You ought to give these a go! :-P

    SvarSlett
  2. Disse skal jeg prøve å lage Maria, høres himmelsk ut!
    Klem Eva

    SvarSlett
  3. Hei Eva, takk for det, håper du prøver :)
    Maria :)

    SvarSlett
  4. Hei:)jeg har veldig lyst å prøve denne oppskriften, men hvis jeg vil lage denne kaken i en rund form, hvilken str må jeg lage den i da? hilsen Lisa

    SvarSlett
  5. Hei Lisa, du kan prøve en rund form i str ca 22-24 cm i diameter :)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...